Rubio Monocoat Oil Plus White 5%

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf:  6,95

Rubio Monocoat Oil Plus 1 of 2 componenten White 5% beschermt, kleurt en verfraait uw hout in één enkele laag.

 

Koop dit product en verdien tot wel 992 Spaarpunten.

Rubio Monocoat Oil Plus White 5% is een VOC-vrije hardwaxolie van de nieuwste generatie die je hout kleurt en beschermt in één laag door een reactie aan te gaan met de cellulose in het hout.

Het is perfect geschikt voor:

  • drukbelopen zones
  • alle houten oppervlakken binnenshuis
  • meubels
  • werkbladen
  • tafelbladen
  • trappen
  • muren
  • vloeren

Bijna alle houtsoorten en houttypes (massief hout, fineer, MDF, enz.). De combinatie van de olie (A) en de accelerator (B) garandeert een snelle uitharding voor optimale bescherming.

Rubio Monocoat Oil Plus White 5% kan ook worden toegepast als renovatie- of onderhoudsolie op met Rubio Monocoat geoliede oppervlakken.

STAP 1. Schuur het oppervlak krasvrij. Eindig met gaasschijf korrel 100 – 150, afhankelijk van de gebruikte schuurmethode.
STAP 2. Stofzuig grondig en verwijder stofresten met Rubio Monocoat Cleaner.
Wacht tot het oppervlak volledig droog is (raadpleeg voor gebruik de technische fiche van Rubio Monocoat Cleaner).
STAP 3. Roer de A-component tot een homogeen mengsel is verkregen. Meng de twee componenten zorgvuldig (1 à 2 minuten) met een verhouding van ca. 3 eenheden A tot 1 eenheid B.
STAP 4. Verdeel een kleine hoeveelheid Rubio Monocoat Oil Plus 2C met een beige/rode Rubio Monocoat Scrubby pad of handschuurmachine met een kleine beige 5,9 inch Rubio Monocoat pad (u kan de Rubio Monocoat Mouse Pad ook gebruiken voor kleinere voorwerpen en hoeken).
* Spatelmethode: verdeel met een roestvrije spatel Rubio Monocoat Oil Plus 2C in zones die in maximaal 30 minuten afgewerkt kunnen worden (inclusief stap 5).
* Voor plafonds en wanden kunt u onze Rubio Monocoat Brush en Rubio Monocoat beige Scrubby pad gebruiken om de olie te verdelen.

STAP 1. Schuur het oppervlak krasvrij. Eindig met gaasschijf korrel 100.
STAP 2. Stofzuig grondig en verwijder stofresten met Rubio Monocoat Cleaner. Wacht tot het oppervlak volledig droog is (raadpleeg voor gebruik de technische fiche van Rubio Monocoat Cleaner).
STAP 3. Roer de A-component tot een homogeen mengsel is verkregen. Meng de twee componenten zorgvuldig (1 à 2 minuten) met een verhouding van ca. 3 eenheden A tot 1 eenheid B.
STAP 4. Werk in zones van 5-10 m². Begin elke zone door de randen te behandelen met een beige of rode Rubio Monocoat Scrubby pad. Breng vervolgens om de 0,5 meter een kleine hoeveelheid Rubio Monocoat Oil Plus 2C aan met een kwast. Spreid uit in de richting van het hout met een polijstmachine met een beige of rode 16 inch Rubio Monocoat pad.
*Spatelmethode: verdeel met een roestvrije spatel Rubio Monocoat Oil Plus 2C in zones die in maximaal 30 minuten afgewerkt kunnen worden (inclusief stap 5 en 6).
STAP 5. Verwijder alle overtollige olie grondig met een doek of een polijstmachine met een witte Rubio Monocoat pad 16 inch. Het oppervlak mag niet plakkerig aanvoelen!
STAP 6. Nadat u alle zones hebt afgewerkt, ga er opnieuw over met een nieuwe witte Rubio Monocoat pad. Nu mag het oppervlak niet plakkerig aanvoelen.

Indien het met Rubio Monocoat Oil Plus behandelde oppervlak veel slijtage vertoont, of een kleurreparatie nodig heeft, raden we een onderhoud aan met Rubio Monocoat Oil Plus 2C in de originele kleur.
STAP 1. Gebruik Rubio Monocoat Cleaner om het houten oppervlak vlekvrij te maken. Mochten er nog vlekken zijn, herhaal dan het reinigingsproces of gebruik een van onze vlekkenverwijderaars (Rubio Monocoat Grease Remover, Rubio Monocoat Limespot Remover of Rubio Monocoat Tannin Remover). Raadpleeg voor gebruik de technische fiche. *Indien het houten voorwerp te veel beschadigd of verwaarloosd is, dient u het oppervlak eerst te polijsten met dezelfde gaasschijf als waarmee u uw houten voorwerp aanvankelijk heeft afgewerkt. Raadpleeg indien nodig uw professional.
STAP 2. Verwijder het opgeloste vuil met een vochtige doek of dweil en schoon water en laat het oppervlak goed drogen (+/- 30 minuten bij een temperatuur van 20 ° C en in een goed geventileerde ruimte).
STAP 3. Roer de A-component tot een homogeen mengsel is verkregen. Meng de twee componenten zorgvuldig (1 à 2 minuten) met een verhouding van ca. 3 eenheden A tot 1 eenheid B.
STAP 4. Verdeel een kleine hoeveelheid Rubio Monocoat Oil Plus 2C met een beige/rode Rubio Monocoat Scrubby pad of handschuurmachine met een kleine beige 5,9 inch Rubio Monocoat pad (u kan de Rubio Monocoat Mouse Pad ook gebruiken voor kleinere voorwerpen en hoeken).
STAP 5. Enkele minuten laten inwerken. Veeg alle overtollige olie weg met een doek of een handschuurmachine met een witte Rubio Monocoat-pad van 5,9 inch. Werk af met een doek binnen max. 30 minuten. Het oppervlak mag niet plakkerig aanvoelen!

Het product mag IN GEEN ENKEL GEVAL worden verdund!
· Het product goed oproeren alvorens aan te brengen.
· Bij gebruik van meerdere verpakkingen op één werf is het aangeraden deze te mengen voor een egaal resultaat.
· Neem contact op met uw distributeur als u het A-component zonder het B-component (accelerator) wilt gebruiken.
· Na het aanbrengen kan het oppervlak een beetje glanzend lijken. Dit verdwijnt na 2-3 keer reinigen met Rubio Monocoat Universal Soap of Rubio Monocoat Surface Care.
· Indien u een intensere kleur wenst, gebruik dan Rubio Monocoat WoodPrep in plaats van Rubio Monocoat Cleaner. Raadpleeg de technische fiche van Rubio Monocoat WoodPrep voor meer info.
· Gebruik voor vette houtsoorten (bijv. teak, iroko, kambala, wengé, eucalyptus, merbau, afzelia, afrormosia, enz.) Rubio Monocoat Deep Cleaner in plaats van Rubio Monocoat Cleaner. Raadpleeg de technische fiche van Rubio Monocoat Deep Cleaner voor meer info.
· Rubio Monocoat Tannin Primer kan gebruikt worden voor het aanbrengen van Rubio Monocoat Oil 2C voor horizontale oppervlakken die vaak aan vloeistoffen worden blootgesteld, zoals werkbladen of badkamermeubels. Raadpleeg de technische fiche van Rubio Monocoat Tannin Primer voor meer info.
· Hoe gladder het oppervlak, hoe minder olie en pigmenten in het hout zullen doordringen, wat resulteert in een minder gekleurd oppervlak

Verpakking:
Component A – 20 ml, 100 ml, 275 ml, 1 ltr, 2.75 ltr en 5 ltr
Component AB – 350 ml, 1.3 ltr en 3.5 ltr
Verbruik:
Pure – 40 – 60 m²/ltr
Colors – 30 – 50 m²/ltr

Productblad
pdf_iconrubio-monocoat-oil-plus-2c-pdf
Onderhoudsadvies
pdf_iconMonocoat onderhoudsadvies

2 beoordelingen voor Rubio Monocoat Oil Plus White 5%

3,5 Waardering
1-2 van 2 beoordelingen
  1. wat info over hoe je dit product moet aanbrengen zou wel relaxed zijn 🙂 verder vraag ik me af oog ik wel genoeg heb het zijn wel hele kleine potjes 🙂

Beoordeling toevoegen
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen Login

Jouw Vloeren specialist

Als échte vloerspecialisten met jarenlange ervaring hebben wij alle kennis in huis om jou precies te kunnen vertellen welke producten je nodig hebt in welke situatie.

Vraag het aan Merwin!

Ik help je graag aan de juiste producten voor jouw project!

vragen over houtvanuwvloer

Veelgestelde vragen:

Voor bestellingen met een waarde van € 35,- en hoger is de bezorging helemaal gratis. Bestel je voor minder dan € 35,-, dan betaal je € 7,50 om je producten bij te thuis te laten bezorgen.

Alle bestellingen die van maandag tot en met vrijdag voor 14.30 uur bij ons binnenkomen, worden dezelfde dag nog verzonden. Dat betekent vaak dat je de volgende dag met je producten aan de slag kunt! Op de dag van levering ontvang je een e-mail met het tijdsblok van je bezorging.

Jazeker! Je kunt alle bestelde producten binnen 14 dagen na bestelling aan ons retourneren. Gebruik hiervoor het retourformulier en stuur het complete product aan ons terug in de ongeopende verpakking. Zodra je retour door ons verwerkt is, krijg je het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort op de rekening waarmee je betaald hebt.

Ervaringen van anderen...

Ervaringen van anderen...