Ga jij jouw houten vloer in de lak zetten? Lees dan eerst alles wat je hierover moet weten. Wat zijn de voordelen van houten vloer lak ten opzichte van olie? Welke verschillende lak bieden wij aan en hoe kun je deze het best aanbrengen en onderhouden? We vertellen het je allemaal. Bestel vervolgens het product dat bij jou past eenvoudig én veilig in onze webshop, dan kun je gauw aan de slag!

Populaire houten vloer lak

Vanaf:  27,50
Vanaf:  49,95
Vanaf:  36,95
Vanaf:  52,95

Houten vloer olie of lak kiezen

Met de juiste beschermlaag gaat een houten vloer jarenlang mee. Maar hoe kies je de juiste beschermlaag? Een houten vloer bescherm je met olie of lak. Beide afwerkingen hebben zo hun eigen positieve eigenschappen.

Houten vloer olie

Met olie behoud je de natuurlijke look van je houten vloer het beste. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom mensen voor olie kiezen. Het hout wordt hiermee van binnenuit beschermd. In tegenstelling tot lak, creëer je geen beschermlaag óp het hout, waardoor er sneller vlekken in kunnen ontstaan. Maar hier staat tegenover dat je een geoliede vloer eenvoudig plaatselijk bij werkt.

Lees meer over houten vloer olie

Houten vloer lak

Met houten vloer lak breng je de sterkste beschermlaag aan op het hout. Hierdoor is het optimaal beschermd tegen slijtage, vocht en vuil. Ideaal voor houten vloeren die intensief gebruikt worden! Het nadeel hiervan is dan weer dat je een kras niet plaatselijk bij kunt werken, maar door het juiste onderhoud kun je die wel voorkomen. Een gelakte vloer is daarnaast ook nog eens heel makkelijk schoon te maken.

Onze merken houten vloer lak

In onze webshop vind je verschillende merken houten vloer lak. Ieder merk heeft zijn eigen typische eigenschappen. Zo kies je altijd de lak die het best bij jou past.

Bekijk al onze houten vloer lak

Hardwax olie

Naast houten vloer lak en olie, kun je ook voor hardwax olie kiezen. Deze afwerking zit eigenlijk tussen olie en lak in. De hardwax olie beschermt het hout van binnenuit én laat een waterafstotende laag achter op het hout. Niet zo sterk als lak, maar wel sterker dan olie!

Lees meer over hardwax olie

Houten vloer lak aanbrengen

Zelf de lak op je houten vloer aanbrengen? Dat kan prima! Je moet alleen even weten waar je op moet letten. Per houten vloer lak bieden we uiteraard een uitgebreide gebruiksaanwijzing aan, maar we kunnen alvast in grote lijnen vertellen wat erbij komt kijken. Houd rekening met de volgende stappen:

Let op! sommige producten kun je tussen de lakbeurten opschuren, maar dat geldt niet voor iedere lak! Check dus altijd zorgvuldig de gebruiksaanwijzing van de houten vloer lak die jij gebruikt.

Materiaal

Voor het lakken van je houten vloer heb je natuurlijk bepaalde gereedschappen nodig. Je vindt alles voor het aanbrengen van de lak in onze webshop. Denk aan lakemmers, lakrooster en rollers, maar ook mengbekers en complete laksets!

Bekijk onze lak gereedschappen

Gelakte vloer onderhouden

Staat jouw houten vloer netjes in de lak? Dan wil je deze beschermlaag natuurlijk zo lang mogelijk netjes houden! Je vloer ziet er dan niet alleen mooi uit, maar het hout blijft ook beter beschermd. Maar hoe doe je dat?

Schoonmaken

Ten eerste is het belangrijk om je vloer schoon te houden. Vuil dat blijft liggen veroorzaakt namelijk krassen. Op basis van je gezinssamenstelling, je leefstijl en de intensiteit waarin de ruimte wordt gebruikt, bepaal je hoe vaak je moet stofzuigen. Dat is voor iedereen anders. Je kunt je wel voorstellen dat een gezin met huisdieren en jonge kinderen dat binnen schoenen draagt vaker moet stofzuigen dan iemand die alleen woont en altijd op sokken loopt!

Gelakte vloer dweilen

Naast stofzuigen, kun je een gelakte vloer ook eenvoudig dweilen. Doordat je een vochtbestendige beschermlaag aanbrengt, zal een sopje de vloer niet snel beschadigen. Toch adviseren we je uitsluitend hiervoor ontwikkelde schoonmaakmiddelen te gebruiken. Willekeurige schoonmaakmiddelen kunnen de beschermlaag namelijk uitdrogen, vettig of juist dof maken. Bij al onze houten vloer lak producten, delen we welke middelen hierbij passen.

Bekijk onze reinigingsproducten

Lak beschermen

Niet alleen rondzwervend vuil veroorzaakt krassen in de lak. Pas ook goed op met schuivende meubels, zoals stoelen en bijzettafeltjes! In onze webshop vind je allerlei producten waarmee je je lak optimaal beschermt, zoals viltglijders en viltstroken.

Bekijk onze vloer bescherming

Lak bijwerken

Wist je dat je een gelakte vloer, in tegenstelling tot een geoliede vloer, bijna niet opnieuw hoeft te lakken? Zeker niet als je de bovenstaande richtlijnen volgt! Gemiddeld gaat een goede laklaag wel 10 tot 14 jaar mee! Tussentijds volstaat het gebruiken van een vloerpolish.

Is je laklaag echt volledig doorgesleten, dan zul je de vloer opnieuw in de lak moeten zetten. Schuur de oude laag volledig van het hout en breng een nieuwe lak aan!

Houten vloer polish

 24,95
 15,95
 14,95
 14,50

Laat je adviseren

Weet je niet precies welke houten vloer lak je moet kiezen? Of hoe je je gelakte vloer het beste onderhoudt? Voel je dan vrij om contact met ons op te nemen. Dankzij onze ervaring en productkennis helpen we je zonder moeite en met veel plezier een stap verder.

Neem contact op