Hardwax olie is een veel gebruikte olie voor het beschermen van houten vloeren en parketvloeren. Dit komt door de vele voordelen die gepaard gaan met hardwax olie. Zo beschermt hardwax olie de vloer tegen vocht, vuil en vlekken. Daarnaast zijn plekken op de vloer plaatselijk bij te werken. Hardwax olie kent nog vele andere voordelen, maar wat is hardwax olie precies? En hoe werkt het? Hoe breng je hardwax olie aan? Wat is het verschil tussen hardwaxolie en normale vloerolie? Dat en meer wordt uitgebreid besproken in deze blog.

Bekijk onze hardwax oliën

Wat is hardwax olie?

Hardwaxolie is een combinatie van olie en was. Hardwaxolie wordt gebruikt als bescherming voor houten vloeren en parketvloeren. De vloer wordt namelijk zeer goed beschermd tegen bijvoorbeeld vuil, vocht en vlekken. Dat komt doordat de olie die in hardwax olie zit verwerkt, diep in de poriën van het hout trekt, waardoor het hout van binnenuit beschermd wordt. Daarnaast vormt er zich een kleine filmlaag aan de oppervlakte van de vloer, wat te danken is aan de was. Zo wordt de vloer door hardwaxolie van binnenuit, maar ook aan de oppervlakte beschermd. De filmlaag die wordt achtergelaten heeft vaak een lichte glanzende look.

Hardwax olie aanbrengen

Een voordeel van hardwaxolie is dat het relatief gemakkelijk aan te brengen is, waardoor je het zelf kunt doen. Maar hoe breng je het dan precies aan? Dat leggen we je uit in de volgende 3 stappen.

Tips hardwax olie aanbrengen

Vloerolie of hardwax?

Het verschil tussen gewone vloerolie en hardwax olie, is het beschermende vermogen. Olie trekt volledig in de vloer. Dit zorgt ervoor dat de look erg natuurlijk en mat blijft. Hardwax trekt deels ook in de vloer om deze van binnenuit te beschermen, maar daarnaast laat het ook een waterafstotend beschermlaagje achter óp de vloer. Hierdoor is een houten vloer door hardwax olie beter beschermd tegen slijtage en vocht. Zowel olie als hardwax olie is eenvoudig plaatselijk bij te werken.

Soorten hardwax olie

In onze webshop vind je verschillende soorten hardwax olie van topmerk Floorservice. Iedere soort heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. We laten je hier graag de de absolute toppers zien.

Floorservice hardwasolie

Floorservice hardwasolie is onze best verkochte hardwax. Deze hardwax olie behoudt de mooie natuurlijke uitstraling van jouw houten vloer en beschermt deze optimaal. De wax is eenvoudig aan te brengen, te reinigen én te onderhouden. 

Floorservice Color Hardwasolie

Ben je op zoek naar hardwax olie in een bijzondere kleur? Bekijk dan eens ons aanbod Floorservice Color Hardwasoliën. Binnen dit merk vind je namelijk hardwax olie in allerlei verrassende kleuren, zoals Delfino (blauw) en Norra (roze).

Hardwax olie kopen

Hardwax olie kopen doe je bij Houtvanuwvloer.nl. Al meer dan 15 jaar lang zorgen wij, met onze passie voor vloeren, ervoor dat mensen in heel Nederland worden voorzien van de juiste producten om hun vloer in topconditie te houden! Je bent bij ons altijd verzekerd van de beste producten tegen de juiste prijzen. De producten zijn eenvoudig en snel te bestellen via onze website. Heb je nog vragen over hardwax olie of over andere producten? Neem dan contact met ons op voor specialistisch advies. We helpen je namelijk graag!

Neem contact op voor vrijblijvend advies