Skylt Original 2K Lak #5510

(126 klantbeoordelingen)

Vanaf:  27,50

De ultramatte Skylt Original 2K Lak #5510 is de enige echte lak met een onbehandelde uitstraling, die uitermate makkelijk te verwerken is voor de vakman of de doe-het-zelver.

Skylt wordt geleverd incl. harder

Koop dit product en verdien tot wel 1.112 Spaarpunten.

Skylt Original 2K Lak #5510 is een watergedragen 2-componenten Poly-urethaan Parketlak. De lak biedt een onzichtbare bescherming en bekrachtigt het oorspronkelijke, natuurlijke uiterlijk van lichte ondergronden. Daarnaast maakt de afwerking met Skylt het oppervlak geschikt voor zeer intensief gebruik.

Skylt Original 2K Lak #5510 kan aangebracht worden op vloeren als parket en plankenvloeren, betonvloeren, linoleum en kurkvloeren. Daarnaast wordt de lak veel toegepast op meubelen als tafels, kasten maar ook aanrechtbladen en gedeelten in natte ruimten zijn prima te behandelen met Skylt.

Als voorbehandeling kun je het hout ook eerst behandelen met één laag Skylt Grondlak #5020. Werk het oppervlak daarna altijd af met 2 lagen Skylt Original of Skylt Titanium.

Voor een nog sterkere, slijtvaste en krasbestendige afwerking laag, kun je 2 lagen Skylt Original aanbrengen en als laatste laag SKYLT Extra #5300 Topcoat 2K. De SKYLT Extra #5300 Topcoat 2K is minder gevoelig voor glansstrepen.

Voor donkere houtsoorten gebruik je de Skylt Titanium 2K Lak #5550.

De Skylt lakken worden geleverd inclusief harder. Voor verwerking van deze lak maak je gebruik van de juiste lakroller. Maak nooit meer lak aan dan je nodig bent. Voor het afmeten van de verhouding kun je gebruik maken van een mengbeker. Voor de juiste werkwijze en mengverhouding (1:15) lees je altijd goed de tabbladen Mengverhouding en Gebruiksaanwijzing door.

Het onderhoud van behandelde oppervlakken met Skylt is super eenvoudig. Je hebt alleen maar de Skylt Conditioner nodig. Skylt Conditioner is te verkrijgen in een Spray of flacon van 1 of 5 liter.

Skylt kan worden aangebracht op:

  • parket/planken vloeren
  • kurkvloeren
  • meubels
  • linoleum
  • betonlookvloeren en zelfs op de meeste PVC vloeren.

1. Component A goed schudden en een hoeveelheid overgieten in een mengbeker.
2. Daarna al roerend component B toevoegen in de verhouding van zo’n 1:15
(rekenvoorbeeld 250 ml component A en 15 ml component B) goed mengen, 10 min wachten en nogmaals doorroeren.
1 zakje van 60ml is voor 1 flacon lak van 940ml.

De potlife, de tijd dat de lak te gebruiken is na het mengen met de verharder is ca 2 á 3 uur. Maak dus NOOIT meer aan dan dat je kunt verwerken. Lak het oppervlak altijd 3 keer voor het beste resultaat, of het nou gaat om een vloer, tafel, aanrechtblad of meubelstuk.
Lak in banen of vakken, opzetten, verdelen en uitrollen. Een volle laag geeft een betere benatting, vloeit optimaal uit en droogt minder snel aan, waardoor er meer tijd is voor het uitrollen en het maken van nat-in-nat aansluitingen, zodat aanzetten en kleurverschillen worden voorkomen.
Zorg ervoor dat de randen van banen of vakken steeds vol worden aangezet. Dun uitgerolde randen drogen snel aan met als gevolg minder benatting en minder kleuring, waardoor lichtere strepen kunnen ontstaan.
Ook het insluiten van lucht kan leiden tot een wat wittige waas onder de lak.
Er kunnen 2 laklagen op 1 dag aangebracht worden, en de volgende dag de 3e laklaag

De droogtijd tussen het aanbrengen van 1-componentige laklagen is, bij 20°C, 65% relatieve luchtvochtigheid en normale laagdikte, gemiddeld 1 á 2 uur en van 2-componentige laklagen gemiddeld 3 tot 4 uur. De op de verpakking aangegeven droogtijden gelden bij 20°C, 65% RLV, normale laagdikte en voldoende ventilatie.
Altijd pas een volgende laag aanbrengen als de vorige laag voldoende droog is. Het insluiten van een niet voldoende droge laag kan leiden tot defecten.

Voor alle Skylt laksystemen geldt dat het technisch niet noodzakelijk is om tussen de lagen te schuren.
Schuur alleen vóór de laatste laag als het wenselijk is om stofdeeltjes, vuiltjes en eventueel opgekomen houtvezels weg te schuren. De eerste laag mag nooit geschuurd worden.
Schuur dan ook alleen tussen de 2e en 3e laklaag. Dit in verband met het gevaar van plaatselijk “doorschuren”. Doorgeschuurde, kale plekken zullen na het aanbrengen van de tweede laag donkere of juist lichtere plekken vormen.
Ook laklagen die aangebracht zijn op Skylt Overlakbare Kleurolie 2K niet tussenschuren.

In de regel breng je de bij de
– 1e laklaag ongeveer 1:8 aan (1 liter op 8 m²) ≈ 125 gram nat/m²
– 2e laklaag ongeveer 1:10 aan (1 liter op 10 m²) ≈ 100 gram nat/m²
– 3e laklaag ongeveer 1:12 aan (1 liter op 12 m²) ≈ 85 gram nat/m²

technisch-informatieblad-skylt-original-5510-nl

126 beoordelingen voor Skylt Original 2K Lak #5510

4,9 Waardering
1-5 van 126 beoordelingen
  1. Goed product, mooi resultaat, snel geleverd

  2. Op eiken lijkt het haast onbehandeld, op berken wel wat laagvorming. Sterk en mat (na 1,5jaar). Droogt mooi op, bijgewerkte plekken ziet je niet of nauwelijks.

  3. Eindelijk spul gevonden die goed beschermd en je niet ziet.

  4. Ik gebruik het voor zelf gemaakte eiken tafels en doe er wat witte latex door heen voor een whitewashe effect. Zeer goede deklaag voor een tafel blad

Beoordeling toevoegen
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen Login

Jouw Vloeren specialist

Als échte vloerspecialisten met jarenlange ervaring hebben wij alle kennis in huis om jou precies te kunnen vertellen welke producten je nodig hebt in welke situatie.

Vraag het aan Merwin!

Ik help je graag aan de juiste producten voor jouw project!

vragen over houtvanuwvloer

Veelgestelde vragen:

Voor bestellingen met een waarde van € 35,- en hoger is de bezorging helemaal gratis. Bestel je voor minder dan € 35,-, dan betaal je € 7,50 om je producten bij te thuis te laten bezorgen.

Alle bestellingen die van maandag tot en met vrijdag voor 14.30 uur bij ons binnenkomen, worden dezelfde dag nog verzonden. Dat betekent vaak dat je de volgende dag met je producten aan de slag kunt! Op de dag van levering ontvang je een e-mail met het tijdsblok van je bezorging.

Jazeker! Je kunt alle bestelde producten binnen 14 dagen na bestelling aan ons retourneren. Gebruik hiervoor het retourformulier en stuur het complete product aan ons terug in de ongeopende verpakking. Zodra je retour door ons verwerkt is, krijg je het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort op de rekening waarmee je betaald hebt.

Ervaringen van anderen...

Ervaringen van anderen...