Artikelnummer: 615 Categorie: Tag:

Rigostep Skylt Original 2K Lak #5510

Rigostep Skylt Original 2K Lak #5510 is een unieke onzichtbare, ultramatte lak die een onbehandelde uitstraling geeft en uw vloer tegelijkertijd optimaal beschermt tegen slijtage en vlekken. Skylt kan erg goed worden toegepast in intensief belaste ruimtes zoals: woonruimtes, kantoren, winkels, restaurants en openbare ruimtes. Skylt kan worden aangebracht op parket/planken vloeren, kurkvloeren, meubels, linoleum, betonlookvloeren en zelfs op de meeste PVC vloeren.

Productblad

Rigostep-Skylt-Original-Lak-5510

33,95136,90

Wissen
Beschrijving

Rigostep Skylt Original 2K Lak #5510

Rigostep Skylt Original 2K Lak #5510 is een unieke onzichtbare, ultramatte lak die een onbehandelde uitstraling geeft en uw vloer tegelijkertijd optimaal beschermt tegen slijtage en vlekken. Skylt kan erg goed worden toegepast in intensief belaste ruimtes zoals: woonruimtes, kantoren, winkels, restaurants en openbare ruimtes. Skylt kan worden aangebracht op parket/planken vloeren, kurkvloeren, meubels, linoleum, betonlookvloeren en zelfs op de meeste PVC vloeren.

Mengverhouding:
Component A goed schudden en een hoeveelheid overgieten in de mengbeker. Daarna al roerend component B toevoegen in de verhouding van zo’n 1:30 (rekenvoorbeeld 250 ml component A en 8,33 ml component B) goed mengen, 10 min wachten en nogmaals mengen. 1 zakje van 30ml is voor 1 flacon lak van 940ml. (verbeterde receptuur)

Verwerking:
De potlife, de tijd dat de lak te gebruiken is na het mengen met de verharder is ca 2 á 3 uur. Maak dus NOOIT meer aan dan dat je kunt verwerken. Lak het oppervlak altijd 3 keer voor het beste resultaat, of het nou gaat om een vloer, tafel, aanrechtblad of meubelstuk. Lak in banen of vakken, opzetten, verdelen en uitrollen. Een volle laag geeft een betere benatting, vloeit optimaal uit en droogt minder snel aan, waardoor er meer tijd is voor het uitrollen en het maken van nat-in-nat aansluitingen, zodat aanzetten en kleurverschillen worden voorkomen. Zorg ervoor dat de randen van banen of vakken steeds vol worden aangezet. Dun uitgerolde randen drogen snel aan met als gevolg minder benatting en minder kleuring, waardoor lichtere strepen kunnen ontstaan. Ook het insluiten van lucht kan leiden tot een wat wittige waas onder de lak. Er kunnen 2 laklagen op 1 dag aangebracht worden, en de volgende dag de 3e laklaag.

Droging:
De droogtijd tussen het aanbrengen van 1-componentige laklagen is, bij 20°C, 65% relatieve luchtvochtigheid en normale laagdikte, gemiddeld 1 á 2 uur en van 2-componentige laklagen gemiddeld 3 tot 4 uur. De op de verpakking aangegeven droogtijden gelden bij 20°C, 65% RLV, normale laagdikte en voldoende ventilatie. Altijd pas een volgende laag aanbrengen als de vorige laag voldoende droog is. Het insluiten van een niet voldoende droge laag kan leiden tot defecten.

Tussenschuren/polijsten:
Voor alle Skylt laksystemen geldt dat het technisch niet noodzakelijk is om tussen de lagen te schuren. Schuur alleen vóór de laatste laag als het wenselijk is om stofdeeltjes, vuiltjes en eventueel opgekomen houtvezels weg te schuren. De eerste laag mag nooit geschuurd worden. Schuur dan ook alleen tussen de 2e en 3e laklaag. Dit in verband met het gevaar van plaatselijk “doorschuren”. Doorgeschuurde, kale plekken zullen na het aanbrengen van de tweede laag donkere of juist lichtere plekken vormen. Ook laklagen die aangebracht zijn op Skylt Overlakbare Kleurolie 2K niet tussenschuren.

Rendement:
In de regel breng je de bij de
– 1e laklaag ongeveer 1:8 aan (1 liter op 8 m²) ≈ 125 gram nat/m²
– 2e laklaag ongeveer 1:10 aan (1 liter op 10 m²) ≈ 100 gram nat/m²
– 3e laklaag ongeveer 1:12 aan (1 liter op 12 m²) ≈ 85 gram nat/m²

Beoordelingen (45)

45 beoordelingen voor Rigostep Skylt Original 2K Lak #5510

 1. Hans

 2. Jan Maarten

  Prima, snel geleverd

 3. Frans Vrijdag

 4. Anoniem

 5. Anoniem

 6. Jaap K.

 7. FlorisJan

  Had dit al eerder voor hardhouten eetkamertafel gebruikt. Na 2 maal behandeld te hebben, echt top geen kringen of vlekken.
  Dus nu ook nieuw dressoir behandeld, hout behoud dezelfde kleur geen vergeling of donkerder.
  Zeer tevreden.

 8. Maarten van Cleef

  Ik ben zeer aangenaam verrast door het resultaat. Ik heb het gebruikt op eikenhouten tafelbladen en ze zien er nagenoeg onbehandeld uit, schitterend spul! 🙂

 9. Bart

  Lak is echt onzichtbaar en biedt goede bescherming!

 10. Albert Thomassen

 11. Pieter

  Zeer snelle levering conform informatie, behulpzame verkoper die tijd neemt voor telefonische vragen. Lak is goed en gebruik is helder.

 12. Henk

  Perfect middel om oude meubels na zandstralen blank te houden maar wel te beschermen.

 13. Martinus

  Best spul!

 14. Jack Nieuwenhuis

 15. Rene d.

 16. H Hoeks

  Helaas kon ik op de site niet vinden waar je de rollers en kwast mee kon reinigen. Heb daarom maar steeds een nieuwe genomen. Tot nu toe ziet mijn tafel er goed uit !

 17. Leen Vellekoop

  Geen

 18. L Nijman

  Perfecte lak.

 19. Jan

  perfect om mee te werken

 20. Theo

 21. Yvonne

  Prima spul

 22. Harm B.

  Goed te verwerken. Droogt mooi op zonder strepen

 23. Anoniem

  Goede webpagina, snelle levering, goed product.

 24. Anoniem

 25. Peter

 26. Annet

  gemakkelijk om mee te werken en resultaat is prachtig natuurlijk. Ik heb de lak gebruikt om een eiken tafel mee te behandelen.

 27. p.h Ahlers

 28. m.c wisse

  Wij zijn een zeer tevreden klant.
  Skylt is een praktisch onzichtbare behandeling van onze zelfgemaakte robuuste eiken meubelen, verwerkt makkelijk en is praktisch onzichtbaar.Het beschermt ook enorm goed tegen vocht en vlekken.
  ( heb onze tafelbladen en bovenkant kast 4x behandeld)
  Wel zou het zou handig zijn als er n duidelijke gebruiksaanwijzing bij geleverd zou worden, o.a van de verhouding component A met component B.

  Ik heb de gebr. aanw. van internet gevolgd; bouwonline.com. …comp A 1: comp B 15…
  Maar kwam dus verharder te kort.
  Zag later dat 1 flacon verharder voldoende is voor 1 fles skylt.

 29. Peggy

  Snelle levering.

 30. J Van Dam

  Perfecte afwerking voor eikenhouten meubels etc

 31. John De wild

 32. EJ

  Top!

 33. Anoniem

  Echt mooie lak, makkelijk te verwerken met roller.
  Het hout blijft een natuurlijke uitstraling houden.

 34. John De Wild

 35. Annemarie B.

  Snel geleverd, goed product, meer kan het niet zijn!

 36. Olga Riddersma

  Mijn grenen tafel is weer fantastisch geworden en mooie matte uitstraling.

 37. Aad Bravenboer

  Prima bescherming voor mijn eikenhouten tafel

 38. Anoniem

 39. Ko Bouterse

 40. I

  Super snelle verzending! Top product!

 41. M Vonck

  Prima 👍

 42. Esther P.

  Voor resultaat zou ik 5 sterren geven, maar ik had gewild dat van te voren duidelijk was aangegeven dat de gehele hoeveelheid binnen 3 uur moet worden opgebruikt. Dan had ik meerdere kleinere verpakkingen gekocht en nu niet onnodig product verspilt. Er zijn nml 3 lagen nodig, maar die kunnen niet uit al aangemaakt product worden gedaan.

 43. E. F.

  Een top product. En zeker niet alleen voor de vloer. Ook goed te gebruiken voor tafelbladen en vensterbanken…

 44. Nico B.

  goed produkt en snelle levering

 45. Remco D.

Een beoordeling toevoegen