Rubio Monocoat Oil Plus Castle Brown

(1 klantbeoordeling)

Vanaf:  6,95

Rubio Monocoat Oil Plus 1 of 2 componenten Castle Brown beschermt, kleurt en verfraait je hout in één enkele laag.

 • Duurzame bescherming en kleuring van het hout
 • Één enkele laag volstaat
 • 100% natuurlijke ingrediënten, 0% VOC
 • Eenvoudig in gebruik en onderhoud
 • Geen overlappingen mogelijk
 • Kan op alle houtsoorten gebruikt worden
 • Ruim kleurenpalet: 40 standaardkleuren

 

Koop dit product en verdien tot wel 901 Spaarpunten.

Rubio Monocoat Oil Plus Castle Brown is een VOC-vrije hardwaxolie van de nieuwste generatie die je hout kleurt en beschermt in één laag door een reactie aan te gaan met de cellulose in het hout.

Door de moleculaire binding ontwikkelt zich een duurzame en bestendige bescherming, om deze moleculaire binding te maken is het belangrijk om een inwerktijd van een paar minuten te respecteren. Hoe beter de vezels gebonden zijn, hoe sterker de bescherming.

Rubio Monocoat olie bevat geen water of oplosmiddelen en is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. De producten zijn veilig voor de gebruiker én zijn omgeving. Oppervlaktes die met Rubio Monocoat olie behandeld zijn, zijn eenvoudig te onderhouden. Lokale krassen kunnen heel gemakkelijk hersteld worden.

Het is perfect geschikt voor:

 • Drukbelopen zones
 • Alle houten oppervlakken binnenshuis
 • Meubels
 • Werkbladen
 • Tafelbladen
 • Trappen
 • Muren
 • Vloeren

Bijna alle houtsoorten en houttypes (massief hout, mulitplank, duoplank, lamelparket, fineer, MDF, enz.). De combinatie van de olie (A) en de accelerator (B) garandeert een snelle uitharding voor optimale bescherming.

Verbruik:
20 ml = tester
100 ml = 3 tot 5 m²
130 ml = 4 tot 6 m²
300 ml = 10 tot 15 m²
390 ml = 13 tot 18 m²
1 liter = 30 tot 50 m²
1,3 liter = 40 tot 60 m²
2,75 liter = 80 tot 135 m²
3,5 liter = 100 tot 170 m²

Droogtijd:
Rubio Monocoat Oil Plus: 24-36 uur (vol belastbaar na ca. 3 weken)
Rubio Monocoat Oil Plus 2C: 24-36 uur (vol belastbaar na ca. 5 dagen)

Rubio Monocoat Oil Plus Castle Brown 2C kan ook worden toegepast als renovatie- of onderhoudsolie op met Rubio Monocoat geoliede oppervlakken.

Let op: gebruikte pads en doeken direct in water wegzetten, dit in verband met de kans op zelfontbranding.

Jouw Rubio Monocoat Olie snel in huis?

Bestel je jouw Rubio Monocoat olie op werkdagen vóór 14:30 uur? Dan wordt je bestelling dezelfde dag nog verzonden en heb je het in de meeste gevallen de volgende dag al in huis! Zo kun je er snel mee aan de slag.

Hulp nodig?

Kun je de juiste olie niet vinden? Of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op. We staan voor je klaar en kijken graag met je mee! Bel 06-53702858 of neem contact op via het contactformulier.

Contact

STAP 1. Schuur het oppervlak krasvrij. Eindig met korrel 100-120. Noesten en gaatjes kun je vullen met Rubio Monocoat Woodfiller Quick.
STAP 2. Stofzuig grondig en verwijder stofresten met Rubio Monocoat Cleaner. Wacht tot het oppervlak volledig droog is (raadpleeg voor gebruik de technische fiche van Rubio Monocoat Cleaner).
STAP 3. Roer de A-component tot een homogeen mengsel is verkregen. Meng de twee componenten zorgvuldig (1 à 2 minuten) met een verhouding van ca. 3 eenheden A tot 1 eenheid B.
STAP 4. Werk in zones van 5-10 m². Begin elke zone door de randen te behandelen met een witte of beige Rubio Monocoat Hand pad. Breng vervolgens om de 0,5 meter een kleine hoeveelheid Rubio Monocoat Oil Plus 2C aan met een kwast of oliespons. Spreid uit in de richting van het hout met een boenmachine met een beige of rode 16 inch Floorpad.
STAP 5. Verwijder alle overtollige olie grondig met een doek of een boenmachine met een witte Floorpad 16 inch. Het oppervlak mag niet plakkerig aanvoelen!
STAP 6. Nadat u alle zones hebt afgewerkt, ga er opnieuw over met een nieuwe witte Floorpad. Het oppervlak moet nu bijna droog aanvoelen.

STAP 1. Schuur het oppervlak krasvrij. Eindig met korrel 100 – 120, afhankelijk van de gebruikte schuurmethode.
STAP 2. Stofzuig grondig en verwijder stofresten met Rubio Monocoat Cleaner.
Wacht tot het oppervlak volledig droog is (raadpleeg voor gebruik de technische fiche van Rubio Monocoat Cleaner.
STAP 3. Roer de A-component tot een homogeen mengsel is verkregen. Meng de twee componenten zorgvuldig (1 à 2 minuten) met een verhouding van ca. 3 eenheden A tot 1 eenheid B.
STAP 4. Verdeel een kleine hoeveelheid Rubio Monocoat Oil Plus 2C met een beige/rode Rubio Monocoat Hand pad .
STAP 5. Enkele minuten laten inwerken. Veeg alle overtollige olie weg met een doek of een kleine witte pad. Werk af met een doek binnen max. 30 minuten. Het oppervlak mag niet plakkerig aanvoelen!

Indien het met Rubio Monocoat Oil Plus behandelde oppervlak veel slijtage vertoont, of een kleurreparatie nodig heeft, raden we een onderhoud aan met Rubio Monocoat Oil Plus 2C of Rubio Monocoat Universal Maintenance Oil 2 Mix in de originele kleur.
STAP 1. Gebruik Rubio Monocoat Deep Cleaner om het houten oppervlak intensief te reinigen. Mochten er nog vlekken zijn, herhaal dan het reinigingsproces of gebruik een van onze vlekkenverwijderaars (Rubio Monocoat Grease Remover, Rubio Monocoat Limespot Remover of Rubio Monocoat Tannin Remover). Raadpleeg voor gebruik de technische fiche. *Indien het houten oppervlak te veel beschadigd of versleten is, dient u het oppervlak eerst te polijsten met dezelfde korrel als waarmee u uw houten oppervlak aanvankelijk heeft afgewerkt. Raadpleeg indien nodig uw professional.
STAP 2. Verwijder het opgeloste vuil met een vochtige doek of dweil en schoon water en laat het oppervlak goed drogen (+/- 30 minuten bij een temperatuur van 20 ° C en in een goed geventileerde ruimte).
STAP 3. Roer de A-component tot een homogeen mengsel is verkregen. Meng de twee componenten zorgvuldig (1 à 2 minuten) met een verhouding van ca. 3 eenheden A tot 1 eenheid B.
STAP 4. Verdeel een kleine hoeveelheid Rubio Monocoat Oil Plus 2C of Rubio Monocoat Universal Maintenance Oil 2 Mix met een beige/rode Handpad (u kunt de Handpad ook gebruiken voor kleinere voorwerpen en hoeken).
STAP 5. Enkele minuten laten inwerken. Veeg alle overtollige olie weg met een doek. Werk af met een doek binnen max. 30 minuten. Het oppervlak mag niet plakkerig aanvoelen!

Het product mag IN GEEN ENKEL GEVAL worden verdund!
· Het product goed roeren alvorens aan te brengen.
· Bij gebruik van meerdere verpakkingen op één oppervlak is het aangeraden deze te mengen voor een egaal resultaat.
· Na het aanbrengen kan het oppervlak een beetje glanzend lijken. Dit verdwijnt na 2-3 keer reinigen met Rubio Monocoat Universal Soap of Rubio Monocoat Surface Care.
· Indien u een intensere kleur wenst, gebruik dan Rubio Monocoat WoodPrep in plaats van Rubio Monocoat Cleaner. Raadpleeg de technische fiche van Rubio Monocoat WoodPrep voor meer info.
· Gebruik voor vette houtsoorten (bijv. teak, iroko, kambala, wengé, eucalyptus, merbau, afzelia, afrormosia, enz.) Rubio Monocoat Deep Cleaner in plaats van Rubio Monocoat Cleaner. Raadpleeg de technische fiche van Rubio Monocoat Deep Cleaner voor meer info.
· Hoe gladder het oppervlak, hoe minder olie en pigmenten in het hout zullen doordringen, wat resulteert in een minder gekleurd oppervlak.

Verpakking:
Component A – 20 ml, 100 ml, 275 ml, 1 ltr en 2,75 ltr
2 Component A+B – 130 ml, 350 ml, 1.3 ltr en 3.5 ltr

Verbruik:
Pure – 40 – 60 m²/ltr
Colors – 30 – 50 m²/ltr

Productblad
pdf_iconrubio-monocoat-oil-plus-2c-pdf
Onderhoudsadvies
pdf_iconMonocoat onderhoudsadvies

1 beoordeling voor Rubio Monocoat Oil Plus Castle Brown

5,0 Waardering
1-1 van 1 beoordeling
Beoordeling toevoegen
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen Login

Jouw Vloeren specialist

Als échte vloerspecialisten met jarenlange ervaring hebben wij alle kennis in huis om jou precies te kunnen vertellen welke producten je nodig hebt in welke situatie.

Vraag het aan Merwin!

Ik help je graag aan de juiste producten voor jouw project!

vragen over houtvanuwvloer

Veelgestelde vragen:

Voor bestellingen met een waarde van € 35,- en hoger is de bezorging helemaal gratis. Bestel je voor minder dan € 35,-, dan betaal je € 7,50 om je producten bij te thuis te laten bezorgen.

Alle bestellingen die van maandag tot en met vrijdag voor 14.30 uur bij ons binnenkomen, worden dezelfde dag nog verzonden. Dat betekent vaak dat je de volgende dag met je producten aan de slag kunt! Op de dag van levering ontvang je een e-mail met het tijdsblok van je bezorging.

Jazeker! Je kunt alle bestelde producten binnen 14 dagen na bestelling aan ons retourneren. Gebruik hiervoor het retourformulier en stuur het complete product aan ons terug in de ongeopende verpakking. Zodra je retour door ons verwerkt is, krijg je het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort op de rekening waarmee je betaald hebt.

Ervaringen van anderen...

Ervaringen van anderen...