LECOL

Last van vlekken of weet je niet hoe je je vloer het beste schoon kunt houden? Gebruik dan de producten van Lecol. Met de producten van Lecol houd jij je houten vloer netjes en bescherm je je vloer tegen vlekken en vuil. Als je je vloer eenmaal mooi hebt afgewerkt wil je de vloer natuurlijk ook mooi houden.

Daarom is het belangrijk dat je je vloer goed schoonmaakt en onderhoudt. Houten vloeren zijn namelijk vatbaar voor vuil en vlekken. Om dat tegen te gaan zijn de onderhoudsproducten van Lecol ontwikkeld.

Wat is Lecol?

Je houdt je vloer gemakkelijk schoon met de producten van Lecol. Lecol is een onderdeel van Maiburg. Maiburg heeft zich door middel van Lecol gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van onderhoudsmiddelen voor parket-, houten en PVC vloeren en een pvac-lijm voor parket en houten vloeren. De producten van Lecol worden gekenmerkt met topkwaliteit en een duurzame aard.

Assortiment

Bij het schoonmaken en onderhouden van een houten of parketvloer komt meer bij kijken dan alleen een veger of dweil. Om het beste resultaat te behalen en de lange levensduur van je vloer te garanderen is het belangrijk dat je gebruikt maakt van de juiste producten. Om je hiermee te helpen hanteren wij een breed assortiment aan Lecol producten. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende schoonmaakproducten: conditioners, polish- wax producten en nog meer.

Door het uitgebreide assortiment zit er bijna altijd wel een geschikt product voor je tussen. Als dit niet het geval is of als je niet weet welk product het best past bij je doeleinde, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dan gaan we samen op zoek naar de beste oplossing.

bekijk assortiment
 21,95
 24,95
 9,95
 13,95
 19,95
 22,95
 23,95

Lecol periodieke schoonmaak

Een houten vloer en een parketvloer hebben een zeer lange levensduur. Deze vloeren kunnen namelijk wel tot 40 jaar lang mee gaan. Om dit te realiseren is het belangrijk dat deze vloeren goed worden onderhouden. Dit staat niet direct gelijk aan veel en zwaar werk. Het staat wel gelijk aan het juiste onderhoud op het juiste moment.

Dit kun je op verschillende manieren doen, maar het belangrijkste is dat je de vloer regelmatig schoonmaakt. Doe dit niet zomaar met elke soort schoonmaakmiddel of -azijn. Doe je dit wel? Dan loop je het risico op verkleuring van je vloer. Lecol heeft voor de periodieke schoonmaak verschillende producten ontwikkeld.

Lecol Soap

Lecol Soap (zeep) is speciaal gemaakt voor vloeren die behandeld zijn met natuur- en/ of UV-olie. Daarom is deze zeep van Lecol gebaseerd op natuurlijk zepen. Doordat deze zeep van Lecol gebaseerd is op natuurlijke zepen loop je geen risico dat je vloer kan gaan verkleuren. Deze natuurlijke zeep reinigt de vloer en verwijdert eventuele vlekken.

Daarnaast laat deze zeep een beschermende laag achter. Dit voorkomt hechting van vuil en vlekken. Deze zeep van Lecol is zeer gebruiksvriendelijk en dient verdund te worden met water.

Te verkrijgen als Lecol OH 23 Soap Naturel en Lecol OH 23 Soap Wit.

Lecol Clean

Voor mensen met een andere vloer dan een natuur- of UV-olie vloer heeft Lecol verschillende Lecol clean producten op de markt gebracht.

De Lecol clean producten zijn geschikt voor gelakte parketvloeren, tegels, wanden, ramen, glas en kunststof vloeren. Ook deze producten zorgen voor een zeer schoon resultaat. Ze reinigen namelijk de ondergrond en verwijderen eventuele vlekken.

Assortiment

Te verkrijgen in verschillende varianten, namelijk Lecol OH 49 Clean en Lecol OH 43 Care Cleaner Invisible. Als je een PVC vloer hebt, dan raden we aan om te gaan voor de Lecol OH 43 Care Cleaner Invisible of de Lecol OH 59 PVC Cleaner. De laatste is speciaal gemaakt voor PVC vloeren.

 10,95
 19,95
 9,95

Lecol Periodiek onderhoud

Een vloer dient niet alleen regelmatig schoon gehouden te worden. Het is ook nodig om eens in de zoveel tijd bepaald onderhoud te doen aan je vloer. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt de vloer namelijk opnieuw in de olie, lak of was zetten. Daarnaast kun je ook een extra beschermlaag aan je vloer toevoegen. Voor deze opties heeft Lecol verschillende producten in het assortiment, zoals de conditioners, Oil/Wax Care en de verschillende polish en wax producten.

Lecol conditioner

De conditioners van Lecol zijn geschikt voor geoliede vloeren die toe zijn aan een nieuwe beschermlaag. Met deze producten breng je namelijk eenvoudig een nieuwe beschermlaag toe. Deze beschermlaag dicht oppervlakkige krasjes en na behandeling is je vloer weer beter beschermd tegen vuil en vlekken.

Verkrijgbaar in twee varianten: Lecol OH 25 Conditioner Naturel en Lecol OH 25 Conditioner Wit.

Lecol Oil Care

Wil je graag de matte optiek van je geoliede vloer behouden? Ga dan voor de Lecol Oil Care. Dit is een op water gebaseerde onderhoudsolie. Hierdoor behoud je de matte uitstraling van je vloer. Deze olie is daarom ideaal voor het onderhouden van je vloer. Je kunt namelijk ook een gedeelte van de vloer behandelen zonder dat je verschil ziet.

Lecol Oil Wax

Voor wasvloeren raden we de op water gebaseerde onderhoudswas Lecol OH 39 Wax Care aan. Dankzij deze Lecol onderhoudswas sluiten de poriën van het hout. Hierdoor wordt de vloer goed beschermd tegen vervuiling. Daarnaast ontstaat er een zijdemat boenwas effect.

Lecol Polish

Met de Lecol Polish producten zorg jij ervoor dat je vloer weer vuilafstotend wordt. Dit zijn watergedragen oplosmiddelvrije polishen, waardoor je er makkelijk mee kan werken.

Daarnaast hebben we verschillende varianten ins ons assortiment. Daardoor hebben we ook een Lecol polish die speciaal is gemaakt voor Pvc-vloeren, namelijk de Lecol OH 51 PVC.

Assortiment

Te verkrijgen in een glanzend, normale, zijdemat en extra mat variant.

 23,95
 20,95
 24,95
 15,95
 19,95

Lecol Vloeibare was

Ben je op zoek naar een hoogwaardige was? Neem dan de Lecol vloeibare was of de Lecol OH 36 Step Stop. Met deze twee producten reinig, bescherm en onderhoud je je vloer door middel van een waslaag. Vloeren die met deze wassoorten worden afgewerkt zijn hoog belastbaar en krijgen een hoogglans effect.

Lecol voorbereiding

Voordat je een van de bovenstaande producten gaat gebruiken is het belangrijk dat de vloer schoon is. Voor de periodieke schoonmaakbeurten met de Lecol vloerzeep en cleaners is een stofvrije vloer voldoende.

Wil je periodiek onderhoud gaan doen? Bij de meeste producten is het dan nodig om de vloer eerst goed te reinigen. Dit doe je met de speciaal gemaakte Lecol reinigers. Deze verwijdert de oude olie en was lagen, waardoor er weer een nieuwe laag aangebracht kan worden.

 13,95
 10,95
 13,95
 17,95

Houtvanuwvloer.nl

Tegenwoordig zijn er veel verschillende vloeren en ook nog eens verschillende soorten afwerkingen. Hierdoor zijn er veel producten op de markt, waardoor de keuze van het juiste product een lastig proces kan zijn. Wij willen je hier graag bij helpen. Wij voorzien namelijk al 15 jaar lang mensen door heel Nederland van de beste producten en het beste advies.

Heb je een vraag over een van onze Lecol producten of een ander product? Of heb je meer een algemene vraag? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Neem contact op