Osmo Hardwaxolie 3011 Glanzend

 34,95

Osmo Hardwaxolie 3011 Glanzend is een afwerking voor uw houten oppervlak op basis van natuurlijke oliën en wassen. Het is eenvoudig in 2 lagen aan te brengen.

Koop dit product en verdien tot wel 70 Spaarpunten.

Osmo Hardwaxolie 3011 Glanzend

De Osmo Hardwaxolie 3011 Glanzend is een kleurloos hout behandelingsproduct. Na behandeling is het hout beschermt tegen vocht, vuil en is het kras-bestendig. Het product is geschikt voor het behandelen van houten vloeren zoals Eiken, Grenen en Beuken. Eigenlijk is het product geschikt voor alle binnen vloeren, behalve tropische houtsoorten. Het effect dat de Osmo 3011 creëert is een zeer natuurlijke uitstraling, het kleurt het hout alsof het nat gemaakt is. Na behandeling kleurt het hout iets donkerder.

Voordelen Osmo Hardwaxolie 3011 Glanzend

  • Gebaseerd op natuurlijke, plantaardige oliën en wassen
  • Hoog rendement, 1L = 24m2 behandelen
  • Beschermt tegen vocht en vuil
  • Plaatselijk bij te werken en eenvoudig te onderhouden
  • Ook geschikt voor kinderspeelgoed

Beschermend oppervlak

De combinatie van olie en was zorgt ervoor dat het product zeer geschikt is voor houten vloeren. Na de behandeling is het hout beschermt tegen vocht zoals: rode wijn, koffie en cola. Naast het beschermen kan de Hardwaxolie 3011 ook plaatselijk bijgewerkt worden. Wanneer u last heeft van hevige beschadiging kan de desbetreffende plank opgeschuurd worden en van een nieuw dun laagje 3011 voorzien worden. Ook is het product na droging niet schadelijk voor mens, dier en plant. Het kan dus ook worden gebruikt voor tapas-planken en kinderspeelgoed.

Twee lagen afwerken

Wanneer alleen de Hardwaxolie 3011 gebruikt wordt voor de behandeling, dient deze met twee dunne lagen worden aangebracht. Wij raden aan om hiervoor een Microvezelroller te gebruiken en voor de randjes een Kwast. Hiermee wordt een wet-look effect gecreëerd. Het hout wordt gekleurd alsof het nat gemaakt is.

Hardwaxolie 3011 aanbrengen

De eerste laag Hardwaxolie aanbrengen op het ruwe, geschuurde hout (ca. 35ml/ m2). Het aanbrengen kan zowel met een Microvezel Roller als een kwast. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn gemaakt, kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Droging in ca. 8 tot 10 uur (bij 23℃/ 50% rel. Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijde worden gezorgd. Na droging kan de tweede laag worden opgebracht, ook deze laag goed laten drogen.

Osmo 3011 Onderhoud

Een vloer die behandeld is met de Hardwaxolie 3011 Glanzend dient ook onderhouden te worden. Het is aan te raden om wekelijks of één keer per twee weken de vloer te dweilen met de Osmo Wisch-Fix. Dit product is gebaseerd op zepen van natuurlijke oliën. Het product voedt de vloer omdat het een klein aandeel was bevat. Na een tijd de vloer gebruikt te hebben kan het zijn dat de vloer wat gaat slijten. Om deze plekken op te frissen kan de Osmo Onderhoudswas plaatselijk worden aangebracht.

Wanneer de vloer na vele jaren weer een nieuwe laag kan gebruiken kan de vloer worden gereinigd met de Osmo Intensiefreiniger. Deze Onderhoudsolie hecht goed op al behandelde oppervlakken en zorgt voor een nieuwe beschermlaag voor het hout.

Osmo Hardwaxolie 3011 Uitlegvideo

Let op: Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van de Hardwaxolie moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Hardwaxolie aanbrengen

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.

2. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

3. De eerste laag Hardwaxolie dun aanbrengen met een Roller of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout. Rol of kwast het product goed uit. Breng het altijd met de planken en de houtnerf mee.

4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

5. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

6. Tweede afwerklaag aanbrengen. Deze hetzelfde aanbrengen als de eerste laag.

7. Droging in ca. 8-10 uur; zie punt 5.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Osmo Hardwaxolie 3011 Glanzend” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw Vloeren specialist

Als échte vloerspecialisten met jarenlange ervaring hebben wij alle kennis in huis om jou precies te kunnen vertellen welke producten je nodig hebt in welke situatie.

Vraag het aan Merwin!

Ik help je graag aan de juiste producten voor jouw project!

vragen over houtvanuwvloer

Veelgestelde vragen:

Voor bestellingen met een waarde van € 35,- en hoger is de bezorging helemaal gratis. Bestel je voor minder dan € 35,-, dan betaal je € 6,95 om je producten bij te thuis te laten bezorgen.

Alle bestellingen die van maandag tot en met vrijdag voor 14.30 uur bij ons binnenkomen, worden dezelfde dag nog verzonden. Dat betekent vaak dat je de volgende dag met je producten aan de slag kunt! Op de dag van levering ontvang je een e-mail met het tijdsblok van je bezorging.

Jazeker! Je kunt alle bestelde producten binnen 14 dagen na bestelling aan ons retourneren. Gebruik hiervoor het retourformulier en stuur het complete product aan ons terug in de ongeopende verpakking. Zodra je retour door ons verwerkt is, krijg je het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort op de rekening waarmee je betaald hebt.

Ervaringen van anderen...

Ervaringen van anderen...