Osmo Hardwaxolie 3041 Natural

Vanaf:  34,95

De Osmo Hardwaxolie 3041 Natural zorgt op lichte houtsoorten, zoals eiken en vuren voor een onbehandelde uitstraling. Wanneer hout geschuurd is heeft het vaak een lichtere kleur dan wanneer het behandeld is.

Koop dit product en verdien tot wel 226 Spaarpunten.

Osmo Hardwaxolie 3041 Natural

De Osmo Hardwaxolie 3041 Natural zorgt op lichte houtsoorten, zoals eiken en vuren voor een onbehandelde uitstraling. Wanneer hout geschuurd is heeft het vaak een lichtere kleur dan wanneer het behandeld is. Om deze lichte kleur te behouden is de Osmo Hardwaxolie 3041 ontwikkeld. Het product bevat een klein aandeel witpigment in het product. Dit zorgt ervoor dat wanneer het hout behandeld is met de Effect Natural het niet donkerder van kleur wordt. Op donkere ondergronden en houtsoorten kan de Hardwaxolie Natural een witte waas creëren. Daarom is dit product uitsluitend geschikt voor lichte houtsoorten.

Na het aanbrengen van één zeer dunne laag Hardwaxolie 3041 adviseren wij om de tweede laag af te werken met de Osmo Hardwaxolie 3032 of Osmo Hardwaxolie 3062. Wanneer in de toekomst de kleurloze laag gaat slijten zal de kleurlaag behouden blijven. Het kan dan met een kleurloos onderhoudsproduct makkelijk bijgewerkt worden zonder dat er kleurverschil ontstaat.

Het behandelen van de twee lagen (eerste laag 3041, tweede laag Hardwaxolie Original) zorgt voor een complete behandeling en bescherming van het oppervlak, waarbij lichte houtsoorten ook licht van kleur blijven. De behandeling beschermt nagenoeg onzichtbaar en is ademend en gezond voor het hout. Bovendien is het speeksel en zweet bestendig en resistent tegen koffie, wijn en cola. Bij het aanbrengen van twee lagen 3041 wordt het oppervlak lichter/ witter dan een onbehandelde uitstraling.

Let op: het is erg belangrijk dat alle delen van het hout geraakt worden met de Osmo 3041. Door het wit pigment in het product kan het soms lastig zijn om te zien of al het hout wordt geraakt met de Hardwaxolie Natural. Wanneer dit niet gebeurt ontstaat er bij de tweede laag kleurverschil. Delen die niet goed zijn geraakt zullen donkerder gaan kleuren. Om te voorkomen dat niet alle delen worden geraakt is het zeer aan te raden om de 3041 goed uit te rollen en na te rollen. Tip: kijk tegen het licht in of alle delen van het hout zijn geraakt met de eerste laag.

Hardwaxolie Natural

De Hardwaxolie Natural is het ideale product om eiken vloeren mee te behandelen. Het zorgt voor een mooie en rustige uitstraling, omdat het lichte hout ook licht van kleur blijft. Na behandeling heeft u jaren plezier van het behandelde hout. Een voordeel van de Hardwaxolie is dat het na behandeling beschermd is tegen vocht, waardoor het niet erg is als er een keer een glas drinken valt op het hout. Ook is het makkelijk plaatselijk bij te werken. En is het na droging veilig voor mens, dier en plant.

Onderhoud Hardwaxolie 3041 Natural

Na de behandeling met de Osmo Hardwaxolie Natural is het van belang dat de vloer ook onderhouden wordt. Dit zal zorgen voor langer plezier van de houten vloer. De Osmo Wisch Fix is het middel om de houten vloer mee te dweilen en te reinigen. Het product bevat een klein aandeel was, dit zorgt er voor dat de vloer gevoed blijft. Het is aan te raden dit wekelijks tot tweewekelijks te gebruiken. Na verloop van tijd kan het gebeuren dat looppaden en veelgebruikte stukken op het oppervlak gaan slijten. Dan is de Vloeibare Onderhoudswas- en reinigingsmiddel is ideaal om te gebruiken. Het product is geschikt voor het verfrissen van slijtageplekken.

Beschikbaar in de maten: 750 ml en 2,5 Liter
1L is circa voldoende voor 30 m2 bij één laag.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is.

Let op: Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van de Hardwaxolie moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Hardwaxolie aanbrengen

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag Hardwaxolie 3041 zeer dun aanbrengen met een roller of vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout. Zorg ervoor dat het product goed uitgerold is, anders krijgt het oppervlak last van aanzetstrepen. Let op dat alle delen van het hout geraakt zijn met het product.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 24 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede afwerklaag dun aanbrengen met de Hardwaxolie 3032 of 3062. Breng deze laag ook aan met een roller of Vloerborstel.

6. Droging tweede laag in ca. 8-12 uur; zie punt 4.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Osmo Hardwaxolie 3041 Natural” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw Vloeren specialist

Als échte vloerspecialisten met jarenlange ervaring hebben wij alle kennis in huis om jou precies te kunnen vertellen welke producten je nodig hebt in welke situatie.

Vraag het aan Merwin!

Ik help je graag aan de juiste producten voor jouw project!

vragen over houtvanuwvloer

Veelgestelde vragen:

Voor bestellingen met een waarde van € 35,- en hoger is de bezorging helemaal gratis. Bestel je voor minder dan € 35,-, dan betaal je € 6,95 om je producten bij te thuis te laten bezorgen.

Alle bestellingen die van maandag tot en met vrijdag voor 14.30 uur bij ons binnenkomen, worden dezelfde dag nog verzonden. Dat betekent vaak dat je de volgende dag met je producten aan de slag kunt! Op de dag van levering ontvang je een e-mail met het tijdsblok van je bezorging.

Jazeker! Je kunt alle bestelde producten binnen 14 dagen na bestelling aan ons retourneren. Gebruik hiervoor het retourformulier en stuur het complete product aan ons terug in de ongeopende verpakking. Zodra je retour door ons verwerkt is, krijg je het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort op de rekening waarmee je betaald hebt.

Ervaringen van anderen...

Ervaringen van anderen...