Osmo TopOil 3058 Kleurloos Mat

 29,95

De Osmo TopOil 3058 Kleurloos Mat, ook wel meubelolie genoemd, is het product voor de bescherming van meubeloppervlakken, keukens, aanrechtbladen en werkbladen.

Koop dit product en verdien 60 Spaarpunten!

Osmo TopOil 3058 Kleurloos Mat

De Osmo TopOil 3058 Kleurloos Mat, ook wel meubelolie genoemd, is het product voor de bescherming van meubeloppervlakken, keukens, aanrechtbladen en werkbladen. De TopOil is een op olie en was gebaseerd product, dit zorgt na behandeling voor een beschermend oppervlak. Het beschermt tegen vocht en vuil. Het is dus niet erg als er een glas rode wijn valt op het tafelblad, de wijn blijft op de behandeling liggen. Daarnaast is de TopOil makkelijk bij te werken en te onderhouden. De TopOil kan op verschillende manieren worden aangebracht. Dit kan met een kwast of een roller twee dunne lagen worden aangebracht. Tevens kan deze was en olie voor hout met 3 of 4 lagen aangebracht worden met de Osmo Pads of met Poetsdoeken. Meer informatie over het aanbrengen van het product leest u bij het kopje ‘gebruiksaanwijzing’.

TopOil kleur of kleurloos

We hebb 3 varianten van de TopOil, één hiervan is met kleur, de andere twee zijn kleurloze varianten. Door het onbehandelde houtoppervlak nat te maken krijgt u een indruk van de uitstraling na behandeling met Osmo TopOil 3058 en de 3028, dit zijn de kleurloze varianten. Na de behandeling wordt een permanente wet-look gecreëerd. De 3058 mag niet op donkere ondergronden en tropische houtsoorten worden aangebracht. De 3028 kleurloos zijdemat kan wel op deze houtsoorten aangebracht worden. Wel is het advies om altijd eerst een test te maken.

De andere varianten Osmo TopOil 3068 Natural is ideaal voor de gekleurde bescherming van lichte houtoppervlakken zoals meubels en keukens te behandelen. De TopOil 3068 bevat een klein aandeel wit pigmenten, dit zorgt in de meeste gevallen voor een “onbehandelde uitstraling”, de wit pigmenten zorgen voor de lichte kleur op het hout. De 3068 kan op ruwe en donkere houtsoorten en ondergronden een witte waas geven, dit product is uitsluitend beschikt voor lichte houtsoorten zoals eiken en vuren. Bij kleurvarianten is het advies om het af te werken met een kleurloze variant.

Tafel behandelen met Osmo TopOil

Lichte houtsoorten zoals eiken, beuken en vuren zijn ideaal voor de behandeling met de Osmo TopOil. Een eiken tafel behandelen kan met zowel een kleurpigment als met een kleurloze variant. U kunt ervoor kiezen om het tafelblad te behandelen met de TopOil 3068 Natural. Na behandeling in combinatie met de kleurloze variant creëert dit een onbehandelde uitstraling, de mooie kleur van het lichte hout blijft behouden. De eiken tafel oliën kan ook met andere kleuren of met een kleurloze variant. Lees bij het kopje ‘gebruiksaanwijzing‘ hoe u de Osmo TopOil het beste kunt aanbrengen. Bent u naar iets anders opzoek voor het behandelen van uw eiken tafel? Neem even contact met ons op via de mail of de telefoon.

Osmo TopOil onderhouden

Dankzij de Spray Cleaner is het gemakkelijk om even snel de houten tafel of -keuken schoon te maken. Verwijder alle grove objecten, zoals kruimels en stof en spuit de Cleaner op het oppervlak. Voor lichte slijtage plekken kan de Osmo Vloeibare Onderhoudswas Spray gebruikt worden. Deze handige Spray spuit u gemakkelijk op de slijtage plekken, zodat deze weer opgefrist worden.

Voedselveilig

De Osmo TopOil bevat het keurmerk; Voedselveilig. Dit betekent dat er na droging van de TopOil de tafel of keuken veilig is om van te eten. Dit maakt het product ook zeer geschikt is borrel- en snijplanken.

Alle varianten zijn uitsluitend beschikbaar in 0,5L verpakkingen.
1L is circa voldoende voor 24 m2 bij één laag.

Note: Voor oppervlakken die al zijn behandeld met Osmo of met een ander merk of product dient altijd eerst een test gemaakt te worden. Bij renovatie is altijd het advies om maximaal één laag aan te brengen. Wanneer er meer lagen worden aangebracht is er een kans dat de tweede laag niet hecht, waardoor deze laag er makkelijk af te krassen is. Bij de veelgestelde vragen leest u hoe een test moet worden uitgevoerd.

Let op: De TopOil 3058 Mat kan op donkere en tropische houtsoorten een grijzige waas achterlaten. De TopOil 3068 bevat een klein aandeel witpigment en kan daardoor op donkere ondergronden een witte waas achterlaten. Wil je een van deze varianten aanbrengen, maak dan eerst een test met bijvoorbeeld een sample.

Let op: Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van de Osmo TopOil moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

1. Het product 2 minuten goed schudden. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.

2. De eerste laag TopOil aanbrengen met een witte pad of kwast op het nieuwe of geschuurde hout en deze vervolgens uitpoetsen met een witte pad. Doe dit met de houtnerf mee.

3. Binnen 20 minuten de TopOil droogpoetsen met de fleece pad. Doe dit ook met de houtnerf mee. Dit zorgt ervoor dat er niet te veel product wordt aangebracht.

4. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

5. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

6. De tweede, derde en zelfs vierde laag aanbrengen op dezelfde manier als de eerste laag. Wanneer er alleen gebruik gemaakt wordt van kleur, wordt de kleur per laag intensiever. Wilt u een onbehandelde uitstraling, dan kunt u ervoor kiezen om maximaal twee lagen met de 3068 aan te brengen en dan 1 of 2 lagen kleurloos (3028 of 3058) aan te brengen.

7. Droging van TopOil bedraagt ongeveer 8-10 uur.

Als u het oppervlak gaat poetsen is het van belang dat er 3 a 4 lagen worden aangebracht. Dit is om het oppervlak voldoende te beschermen tegen vocht etc.

1. Het product 2 minuten goed schudden. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden.

2. De eerste laag TopOil dun aanbrengen met een roller of kwast op het nieuwe of geschuurde hout. Doe dit met de nerf en plank mee. Goed na rollen zorgt voor een egale uitstraling.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag duurt ongeveer 8-10 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede laag aanbrengen op dezelfde manier als bij punt 2 (dun). Als er voor de eerste laag gekozen is voor een TopOil met kleur, dan wordt het aangeraden om de tweede laag met een kleurloze variant (3028 of 3058) af te werken.

6. Droging van de TopOil bedraagt ongeveer 8-10 uur.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Osmo TopOil 3058 Kleurloos Mat” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw Vloeren specialist

Als échte vloerspecialisten met jarenlange ervaring hebben wij alle kennis in huis om jou precies te kunnen vertellen welke producten je nodig hebt in welke situatie.

Vraag het aan Merwin!

Ik help je graag aan de juiste producten voor jouw project!

vragen over houtvanuwvloer

Veelgestelde vragen:

Voor bestellingen met een waarde van € 35,- en hoger is de bezorging helemaal gratis. Bestel je voor minder dan € 35,-, dan betaal je € 6,95 om je producten bij te thuis te laten bezorgen.

Alle bestellingen die van maandag tot en met vrijdag voor 14.30 uur bij ons binnenkomen, worden dezelfde dag nog verzonden. Dat betekent vaak dat je de volgende dag met je producten aan de slag kunt! Op de dag van levering ontvang je een e-mail met het tijdsblok van je bezorging.

Jazeker! Je kunt alle bestelde producten binnen 14 dagen na bestelling aan ons retourneren. Gebruik hiervoor het retourformulier en stuur het complete product aan ons terug in de ongeopende verpakking. Zodra je retour door ons verwerkt is, krijg je het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort op de rekening waarmee je betaald hebt.

Ervaringen van anderen...

Ervaringen van anderen...