Osmo Hardwaxolie 3040 Wit

Vanaf:  34,95

Osmo Hardwax Olie 3040 Wit voor een helder, licht gebleekt ogend oppervlak welke afgewerkt kan worden met de Osmo 3032 of Osmo 3062.

Koop dit product en verdien tot wel 220 Spaarpunten.

Osmo Hardwaxolie 3040 Wit

De Osmo Hardwaxolie 3040 Wit is ideaal voor de gelijkmatig gekleurde bescherming van houten vloeren, zoals eiken, essen en beuken. De Hardwaxolie 3040 is een op natuurlijke oliën en wassen gebaseerd product, dit zorgt na behandeling voor een beschermend oppervlak. Na behandeling is het onschadelijk voor mens, dier en plant. Hierdoor kan het behandelde oppervlak door iedereen gebruikt kan worden, dit maakt het ook geschikt voor kinderspeelgoed. De Hardwaxolie 3040 zorgt voor een gelijkmatige kleuring van het hout, waarbij de structuur van het hout zichtbaar blijft. Bent u meer opzoek naar een (white) wash effect, kijk dan naar de Osmo Decorwas 3111 Wit.

Twee-laags systeem

De Hardwaxolie maakt gebruik van een twee-laags systeem, de eerste laag trekt volledig in het hout. De tweede laag hard uit in de bovenste poriën van het hout. De uitstraling die het oppervlak krijgt na behandeling is zeer decoratief.

De eerste laag wordt behandeld met de Osmo Hardwaxolie 3040, dit zorgt ervoor dat het hout een gelijkmatige kleur krijgt. Vervolgens adviseren wij om de tweede laag met de Osmo Hardwaxolie 3032 Zijdemat of 3062 Mat af te werken. Als u voor deze optie kiest slijt naar verloop van tijd de transparante beschermlaag en niet de kleurlaag, waardoor kleurverschil uitblijft. Ook is het hierdoor makkelijk met een kleurloos onderhoudsproduct te onderhouden.

Door de Hardwaxolie 3040 met twee lagen aan te brengen krijgt u een meer gekleurde uitstraling, in dit geval adviseren wij om geen derde laag met de Hardwaxolie Original aan te brengen, dit wordt namelijk te veel.

Beschikbaar in: 0,75L en 2,5L
1L is circa voldoende voor 30 m2 bij één laag.

Hardwaxolie 3040 onderhoud

Na de behandeling met de Osmo Hardwaxolie is het van belang dat de vloer ook onderhouden wordt. Dit zal zorgen voor langer plezier van de houten vloer. De Osmo Wisch Fix is het middel om de houten vloer mee te dweilen en te reinigen. Het is aan te raden dit wekelijks tot twee wekelijks te gebruiken. Het product bevat een klein aandeel was, dit zorgt er voor dat de vloer gevoed blijft. Na verloop van tijd kan het gebeuren dat looppaden en veelgebruikte stukken op het oppervlak gaan slijten. Dan is de Osmo Vloeibare Onderhoudswas- en reinigingsmiddel is ideaal om te gebruiken. Het product is geschikt voor het verfrissen van slijtageplekken.

Let op: Doeken die zijn gebruikt voor het aanbrengen of uitpoetsen van de Hardwaxolie moeten worden uitgespoeld met water omdat deze een zelfontbrandingsrisico met zich meedragen. Spoel de doeken daarom altijd uit met water voordat u deze weggooit in de prullenbak.

Hardwaxolie 3040 Wit aanbrengen

1. Het product 2 minuten goed doorroeren. Na het openen van het blik zijn de Olie en Was namelijk gescheiden. Altijd eerst een test maken op het oppervlak om te kijken of het resultaat het gewenste effect heeft.

2. De eerste laag Hardwaxolie 3040 zeer dun aanbrengen met een Roller of Vloerborstel op het nieuwe of geschuurde hout.

3. Fouten die tijdens het aanbrengen zijn ontstaan kunnen tot 30 minuten na het aanbrengen op het natte oppervlak worden bijgewerkt. Denk hierbij aan aanzetstrepen van een roller, of haren van een kwast.

4. De droging van de eerste laag in duurt ongeveer. 24 uur (bij 23 graden en 50% relatieve Luchtvochtigheid). Bij lagere temperaturen of een hogere luchtvochtigheid duurt het drogen langer. Voor een goede ventilatie moet ten alle tijden worden gezorgd. Zorg er dus voor dat ramen en deuren open staan.

5. Tweede afwerklaag dun aanbrengen met de Hardwaxolie 3032 Zijdemat of 3062 Mat.

6. Droging tweede laag in ca. 8-12 uur; zie punt 4.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Osmo Hardwaxolie 3040 Wit” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw Vloeren specialist

Als échte vloerspecialisten met jarenlange ervaring hebben wij alle kennis in huis om jou precies te kunnen vertellen welke producten je nodig hebt in welke situatie.

Vraag het aan Merwin!

Ik help je graag aan de juiste producten voor jouw project!

vragen over houtvanuwvloer

Veelgestelde vragen:

Voor bestellingen met een waarde van € 35,- en hoger is de bezorging helemaal gratis. Bestel je voor minder dan € 35,-, dan betaal je € 6,95 om je producten bij te thuis te laten bezorgen.

Alle bestellingen die van maandag tot en met vrijdag voor 14.30 uur bij ons binnenkomen, worden dezelfde dag nog verzonden. Dat betekent vaak dat je de volgende dag met je producten aan de slag kunt! Op de dag van levering ontvang je een e-mail met het tijdsblok van je bezorging.

Jazeker! Je kunt alle bestelde producten binnen 14 dagen na bestelling aan ons retourneren. Gebruik hiervoor het retourformulier en stuur het complete product aan ons terug in de ongeopende verpakking. Zodra je retour door ons verwerkt is, krijg je het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort op de rekening waarmee je betaald hebt.

Ervaringen van anderen...

Ervaringen van anderen...