Je houten vloer schoonmaken met Woca Natural Soap

Wanneer je je houten vloer in de Woca olie hebt gezet, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Dit doe je onder andere door hem regelmatig schoon te maken met Woca Natural Soap. Vuil en vlekken op de vloer zorgen ervoor dat je olie en uiteindelijk het hout beschadigt, dus wees er op tijd bij! In deze blog vertellen we je hoe jij je houten vloer het best onderhoudt door deze regelmatig met Woca natuurzeep schoon te maken.

Bekijk onze Woca Natural Soap

Wanneer je houten vloer schoonmaken?

Om de beschermlaag zo goed mogelijk intact te houden, is het ten eerste goed om je houten vloer regelmatig te stofzuigen. Hoe vaak je dit doet is afhankelijk van je leefstijl. Woon je alleen en draag je geen schoenen in huis? Of heb je een groot gezin met jonge kinderen en veel huisdieren? Dat maakt nogal verschil! Houd daarom zelf goed in de gaten of er stof en vuil op je vloer ligt. We raden aan het in ieder geval wekelijks te doen.

Daarnaast is het goed om de houten vloer regelmatig te dweilen met Woca Natural Soap. Niet alleen voor een fris huis, maar ook voor het onderhoud van je olie. Hoe vaak doe je dit? Ook dat is afhankelijk van hoe intensief er op de vloer geleefd wordt. Is dit vrij intensief? Dan adviseren we je de vloer in ieder geval iedere week te dweilen met natuurzeep van Woca. Bij minder intensief gebruik volstaat eens in de twee á drie weken ook.

Vloer onderhouden met Woca Natural Soap

Je vloer onderhouden met Woca Natural Soap

Je leest het goed. Woca Natural Soap maakt je je houten vloer niet alleen schoon, maar brengt ook een beschermend laagje aan op het hout dankzij de kokos- en sojavetten in het product. Dit zorgt er dus ook voor dat je minder snel je vloer opnieuw in de olie hoeft te zetten.

Hoe dweil je je houten vloer?

Wanneer je je houten vloer beschermt met Woca Vloerolie, gebruik je altijd Woca Natural Soap om je houten vloer te dweilen.Veel mensen hebben zo hun eigen manier van dweilen, maar kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan vooral verder. Wij raden je aan je vloer als volgt te dweilen met de natuurzeep van Woca:

  1. Vul een emmer met 5 liter warm water
  2. Schud de verpakking met Woca Natural Soap goed door
  3. Vul nog een emmer met 5 liter water en voeg hieraan een kopje (125 ml) Woca Natural Soap toe*
  4. Dompel de swepmop in het zeepwater en wring hem half uit
  5. Dweil een aantal vierkante meters en gebruik voor extra vuile plekken iets meer zeepwater
  6. Spoel de swepmop uit in het schone water en wring de dweil goed uit
  7. Dompel de swepmop in het zeepwater en wring nog een keer goed uit
  8. Dweil met de schone, droge swepmop het losgeweekte vuil op
  9. Spoel de swepmop opnieuw uit in het schone water
  10. Herhaal alle stappen tot de vloer gedweild is

*Is dit de eerste keer dat je je houten vloer met Woca Natural Soap dweilt? Gebruik dan een dubbele dosis zeep (250 ml).

Let op! Begin altijd in de verste hoek, want je wilt het gedweilde oppervlak natuurlijk niet met je schoenen betreden!

Wat heb je nodig?

Bij Houtvanuwvloer.nl bestel je alles wat je nodig hebt om je houten vloer schoon te maken. Ten eerste natuurlijk de Woca Natural Soap, maar ook een complete dweilset of een losse swepmop!

-15%
 58,95
Vanaf:  26,95
 63,95
 63,95
 5,95
Vanaf:  17,95
Vanaf:  15,95
 13,50
Vanaf:  15,95
 32,95
 4,95
 48,95
 3,00
 2,50
 9,95
 4,95
 5,95
 6,95

Verschillende kleuren

Voor iedere kleur vloer biedt Woca een speciale natuurzeep aan. Check dus voordat je aan de slag gaat goed welke je moet hebben. Je kunt kiezen uit:

Schoonmaken met Woca Natural Soap Spray

Plaatselijk vlekken verwijderen

Soms maak je een vlek en is het niet nodig om je complete houten vloer te dweilen. Dat is immers ook wel een intensieve klus. Stoelen van de grond, meubels aan de kant, emmers met water vullen… Gelukkig heeft Woca daar ook iets op bedacht, namelijk de Woca Natural Soap Spray. Schud de fles, spray de Natural Soap op het vuile oppervlak, laat het even intrekken en neem het oppervlak af met een katoenen doek. Ook ideaal voor houten meubels, deuren, trappen of je aanrecht! Je vindt de spray ook in onze webshop:

Overige onderhoudsproducten Woca

Naast Woca Natural Soap en Natural Soap Spray zijn er natuurlijk veel meer producten van Woca waarmee je je houten vloer optimaal onderhoudt. Zo is het belangrijk om het hout eens in de zoveel jaar opnieuw in de olie te zetten. Ook hierover schreven we een uitgebreide blog, zodat je dit eenvoudig aanbrengt en je vloer weer optimaal beschermd is.

Lees onze blog over Woca onderhoudsolie

Over Woca

Heb je nog geen merk gekozen voor het onderhoud van jouw houten vloer? En ben je je nog wat aan het oriënteren? Op onze website vind je veel informatie over verschillende merken. Woca is een milieuvriendelijk Deens merk dat onder andere bekend staat om de gebruiksvriendelijkheid. Ontdek welke voordelen dit merk nog meer heeft en of het bij jou past.

Lees meer over Woca

Laat je adviseren

Wil je meer weten over hoe je je houten vloer het best onderhoudt? Stel ons je vragen gerust per mail of neem telefonisch contact op. Dankzij onze ervaring en ruime productkennis hebben we over het algemeen een antwoord op jouw vragen.

Neem contact op