WOCA

De naam Woca is afgeleid van het Engelse woord woodcare, dat houtverzorging betekent. Binnen dit merk vind je dus allerlei producten waarmee je jouw hout, binnen én buiten, optimaal verzorgt. Denk bijvoorbeeld aan Woca onderhoudsolie voor je houten vloer en Woca exterior oil om o.a. je tuinmeubelen of gevelbekleding te beschermen. Alle Woca producten zijn duurzaam en voldoen aan de strengste milieunormen. Hiermee bescherm je dus je hout én het milieu.

Bekijk alle producten van Woca

Kenmerken Woca

Over Woca

Zoals je in het logo kunt zien, is Woca een Deens merk. Het bestaat al sinds 1969, als onderdeel van Trip Trap. Sinds 2004 is Woca een onafhankelijk merk dat zich volledig specialiseert in milieuvriendelijke houtverzorgingsproducten die in meer dan 60 landen verspreid over de wereld worden verkocht. Waaronder in Nederland dus!

Het milieu speelt voor Woca al 50 jaar een grote rol. Sindsdien ontwikkelt het merk milieuvriendelijke, ecologische producten in hun laboratorium in Denemarken. En dit gaat verder dan de impact van de producten zelf, ook het fabricageproces gebeurt zo milieuvriendelijk mogelijk. Alle producten van Woca zijn daarnaast getest en gecertificeerd door het Duitse Institut für Baubiologie Rosenheim Gmb, en voldoen aan de Duitse norm DIN 53 160 en de Europese norm EN 71-3 voor gebruik in leefomgevingen.

Hout is een prachtig duurzaam materiaal en door de producten van Woca te gebruiken, zorg je ervoor dat dit materiaal nóg langer meegaat en zijn prachtige, natuurlijke look behoudt. Zo dragen we allemaal een steentje bij aan een gezonde leefomgeving. Bovendien staan de producten van Woca ook nog eens bekend om hun gebruiksgemak.

bekijk assortiment

Verschillende Woca producten

In onze webshop bestel je veilig en eenvoudig allerlei verschillende soorten Woca producten. Al deze producten verzorgen, beschermen en of reinigen je houten objecten in en om het huis. Denk bijvoorbeeld aan houten vloeren, aanrechten, schuttingen, gevelbekleding en tuinmeubelen. Ieder product heeft zijn eigen positieve eigenschappen. We lichten deze graag toe.

Bekijk onze webshop

Woca Masterolie

Om een beschermende vuil- en waterafstotende laag op je onbehandelde vloer aan te brengen, gebruik je Woca Masterolie. Deze houtolie is beschikbaar in de uitvoering Woca Masterolie Naturel voor donkere vloeren en Woca Masterolie Wit voor bleke/lichte vloeren. Daarnaast is deze houtolie ook uitermate geschikt voor houten kinderspeelgoed, trappen, panelen, deuren, meubilair en veel meer.

Woca Onderhoudsolie

De onderhoudsolie van Woca is één van de populairste oliën in onze webshop. Niet alleen ideaal voor het grote onderhoud van je vloer, maar ook om beschadigingen, zoals krassen en slijtage bij te werken. Met Woca Onderhoudsolie zorg je ervoor dat je vloer opnieuw optimaal beschermd is tegen vuil en vocht.

Woca olie

Door je hout met olie te behandelen, bescherm je deze terwijl de prachtige natuurlijke uitstraling behouden wordt. Woca olie is dan ook in verschillende situaties toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan producten als masterolie, onderhoudsolie, kleurolie en buitenolie.

Bekijk producten
Vanaf:  22,50
Vanaf:  22,50

Woca Olie Care

Je oxidatief geoliede houtoppervlak opfrissen? Gebruik dan Woca Oil Care. Deze watergedragen onderhoudsolie is oplosmiddelvrij en breng je zowel met de hand als machinaal eenvoudig aan. Met dit product breng je een extra slijtvaste bescherming bovenin de poriën van de vloer aan. Ook Woca Olie Care is beschikbaar in de kleuren Naturel, voor met kleurolie behandelde vloeren én Wit voor de wit geoliede vloer.

 24,95
 24,95
Vanaf:  26,95

Woca Olie Conditioner

Om het aantal oliebehandelingen te reduceren, kun je ervoor kiezen af en toe een milde onderhoudsbehandeling uit te voeren met Woca Olie Conditioner. Dit product wordt ook gebruikt voor olie-hardwax behandelde vloeren. Ook Woca Olie Conditioner is beschikbaar in de kleuren Naturel én Wit.

woca-onderhoudsbox

Woca Onderhoudsbox

Naast losse potten Woca Onderhoudsolie, vind je in onze webshop ook de Woca Onderhoudsbox. Met deze box haal je in één keer alles wat je nodig hebt om je houten vloer te onderhouden in huis, namelijk:

Woca Werkbladolie

Wil je meubels, tafelbladen of keukenbladen in de olie zetten? Gebruik dan Woca Werkbladolie. Deze olie geeft donkere houtsoorten een gouden tint en brengt een sterke, water- en vuilafstotende laag aan ter bescherming van het hout. Kies voor de populaire Woca Werkbladolie Wit of de standaard Woca Werkbladolie Naturel.

 25,95
 24,95

Woca Onderhoudsgel Naturel

Een alternatief voor onderhoudsolie voor kleine oppervlakken is de sneldrogende Woca Onderhoudsgel. Deze gel verhoogt de duurzaamheid van uw oppervlak en is uitermate geschikt voor fabriek- en UV-geoliede oppervlakken.

Vanaf:  27,95
Vanaf:  21,95

Woca Exterior Oil

Met Woca Exterior Oil, oftewel: buitenolie, bescherm je je buitenhout tegen algen en schimmels. Woca Exterior Oil voorziet jouw hout namelijk van een water- en vuilwerende laag, terwijl de natuurlijk uitstraling behouden blijft. Ideaal voor o.a. tuinmeubels, houten terrassen, tuinhuizen, schuttingen, deuren, carports en gevelbekleding!

Woca Exterior Oil staat daarnaast bekend als een sneldrogende watergedragen olie. Dit maakt het extra eenvoudig te verwerken. Daarnaast geeft het het hout een prachtige, matte uitstraling.

In onze webshop vind je Woca Exterior Oil in allerlei verschillende versies.

Woca Exterior Cleaner

Voordat je aan de slag gaat met de Woca Exterior Oil, is het belangrijk dat het hout helemaal schoon is. Hiervoor gebruik je Woca Exterior Cleaner. Dit schoonmaakmiddel verwijdert niet alleen groene aanslag en vuil, het bereidt het oppervlak ook voor op de behandeling met de buitenolie. Daarnaast is het middel volledige eco-vriendelijk en dus niet schadelijk voor je planten.

Let op: schoonmaken met Woca Exterior Cleaner doe je met veel water, waar mogelijk zelfs met een tuinslang, maar het is belangrijk dat het hout goed droog is voordat je met de buitenolie aan de slag gaat. Laat het hout bij voorkeur minimaal 24 uur drogen.

Woca Colour oil

In onze webshop vind je ook allerlei Woca olie kleuren. Wil je je vloer een totaal nieuwe uitstraling geven? Bijvoorbeeld extra warm, of juist iets lichter om je ruimte groter te laten lijken? Dan gebruik je Woca Colour Oil, oftewel: Woca kleurolie. Momenteel bieden we negen verschillende kleuren aan:

Vloer voorkleuren

Wil je de kleur van je houten vloer permanent veranderen? Dan ga je aan de slag met Woca Pre Colour Grijs of Woca Pre Colour Wit vóórdat je het hout behandelt. Een andere manier om een onbehandelde vloer een nieuwe look te geven óf juist de oorspronkelijke look niet te verliezen is met Woca houtloog. Ook dit bieden we in onze webshop aan in verschillende varianten:

Woca Zeep om je houten vloer te reinigen

Naast Woca Exterior Cleaner vind je in onze webshop meer zeep, speciaal voor het gebruik in combinatie met andere Woca producten. Denk bijvoorbeeld aan natuurzeep voor het voorbereiden van je vloer, intensiefreiniger voor de grote schoonmaakbeurt eens in de zoveel tijd én de Woca Vlekkenverwijderaar, waarmee je direct na het ontstaan van spatten en vlekken je vloer reinigt.

Woca Natuurzeep

Voor het regelmatig reinigen van alle houten oppervlakken in je huis gebruik je gerust Woca Natuurzeep. Hiermee verwijder je eenvoudig al het vuil van het hout. Maar dat is niet het enige! Woca Natuurzeep bevat kokos- en sojavetten die een beschermlaag aanbrengen op het hout. Dit maakt de zeep ook geschikt als basisbehandeling voor onbehandelde massieve vloeren óf als zeepbehandeling als alternatief voor oliebehandeligen van naaldhouten oppervlakken.

In onze webshop vind je Woca Natuurzeep Spray verpakkingen in de kleuren Naturel en Wit, voor kleine oppervlakken en zes verschillende verpakkingen met geconcentreerde zeep van 1, 2,5 of 5 liter voor de grote klussen.

Vanaf:  15,95
Vanaf:  15,95
 32,95
Vanaf:  17,95
Woca Intensiefreiniger

Voor de intensieve opknapbeurt, hooguit één keer per jaar, gebruik je Woca Intensiefreiniger. Hiermee krijg je alle schrale vlekken uit je vloer. Ook dit product is verkrijgbaar in een kant-en-klare Spray en een grootverpakking met geconcentreerde intensiefreiniger.

 13,50
Vanaf:  21,95
 18,95
 13,50
Woca Easy Neutralizer

Soms zie je lelijke zwarte vlekken in hout verschijnen. Vaak ontstaan deze vlekken door een water en zuur reactie, door bijvoorbeeld de combinatie van vocht en metaal. Denk bijvoorbeeld aan een koekblik op tafel of een verfblik op je vloer. Dit komt door tannine verbindingen in het hout, ook wel looizuur genoemd. Met de Woca Easy Neutralizer, oftewel Woca Tannin Spot Neutralizer, zorg je ervoor dat deze zwarte vlek loskomt en kun je deze afnemen.

Let op: De Woca Easy Neutralizer is alleen geschikt voor eikenhout. Probeer het product daarnaast áltijd uit op een proefstukje. Mogelijk is de behandeling meerdere keren nodig voor optimaal resultaat.

Hulpmiddelen

Voor het aanbrengen van onze Woca olie en andere producten kun je allerlei verschillende hulpmiddelen gebruiken. Voor kleine en gemiddelde klusjes is een oliesproeifles, padhouder met handgreep/steelaansluiting of Woca Swepmop ideaal. Voor de grote klussen kun je beter machinaal geschut gebruiken, zoals een Floorboy. In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt!

Bekijk onze verwerkingsproducten

Meer weten?

Op deze pagina vindt u veel algemene informatie over onze Woca producten, zodat u een idee krijgt van welke producten we allemaal aanbieden. Ieder product is voorzien van een uitgebreide PDF, met hierop nog meer informatie over het product zelf. Heeft u na het lezen van dit document toch nog vragen? Of weet u niet zeker welk product u moet gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op voor persoonlijk advies. We staan u graag te woord.

Neem contact op