Skylt is al jarenlang de koploper als het gaat om het lakken van houten en parketvloeren. Skylt maakt verschillende producten met betrekking op het lakken van houten en parketvloeren. Maar waar Skylt echt bekend om staat is de Skylt Original. Met het product Skylt Original zorg jij ervoor dat je vloer er weer als nieuw uitziet en dat die nog jarenlang mee gaat. Hoe je dit doet? Dat lees je in deze blog.

Vanaf:  27,50

Skylt Original

Bestel direct

Wat is Skylt Original?

Skylt Original is één van de beste lakken voor hout en parketvloeren op de Nederlands markt, maar wat maakt deze lak zo goed? De Skylt Original wordt gekenmerkt door vele goede eigenschappen. Dat heeft dit product voornamelijk te danken aan zijn samenstelling. Skylt Original is namelijk een watergedragen PU lak die bestaat uit 2 componenten, namelijk component A en component B. Component B is de verharder. Dankzij deze verharder droogt en hardt de vloer sneller op, waardoor je sneller te werk kan en gaan en eerder kunt genieten van je nieuwe vloer. Component B is sinds kort ook los te bestellen.

Let op! Skylt Original is uitsluitend bedoeld voor lichte ondergronden. Heb je een donkere ondergrond? Maak dan gebruik van Skylt Titanium.

De voordelen van Skylt Original

Dankzij de samenstelling van Skylt Original geniet je van vele voordelen. Doordat Skylt Original een watergedragen PU lak is, is de laklaag die je aanbrengt op je vloer absoluut onzichtbaar. Hiermee is de glans die normaal gesproken ontstaat bij het lakken van een vloer verleden tijd. Hierdoor blijft de natuurlijke look van de vloer behouden. Misschien denk je nu wel dat Skylt Original niets voor jou is, omdat het veel wordt gebruikt op houten en parketvloeren, maar niets is minder waar. Skylt Original kan door zijn unieke samenstelling ook worden toegepast op kurkvloeren, meubels, linoleum, betonlook-vloeren en zelfs op de meeste PVC vloeren. Naast deze voordelen heeft Skylt Original nog vele andere voordelen.

Skylt Original aanbrengen

Voor het beste resultaat dien je Skylt Original op de juiste manier aan te brengen en gebruik te maken van de juiste materialen. Stap voor stap leggen we je uit wat je allemaal moet doen en welke spullen je nodig hebt.

Benodigdheden

Voordat je begint met lakken, is het belangrijk dat je zeker weet dat je alle materialen in huis hebt. Het is namelijk niet fijn als je er tijdens het lakken achter komt dat je bepaalde dingen bent vergeten. Om te beginnen heb je natuurlijk de Skylt Original en de verharder nodig. Als je weet dat je niet de volledige hoeveelheid Skylt Original gaat gebruiken, is het handig om gebruik te maken van een maatbeker. In de maatbeker kun je namelijk nauwkeurig de juiste hoeveelheid afmeten. Daarnaast kun je gebruik maken van een lakemmer, omdat dit simpelweg makkelijker werkt. Tot slot heb je een kwast en een roller nodig om Skylt Original aan te brengen.

Vanaf:  27,50
Vanaf:  1,00
Vanaf:  3,50
Vanaf:  3,95

Voor een watergedragen lak als Skylt Original gebruik je een microvezel rol met een dikke vacht van 9-mm. De dikke vacht zorgt ervoor dat er veel lak wordt afgegeven. Dit helpt je om een volle laag op te zetten. Dankzij deze volle laag heb je meer tijd om je aansluiting goed te maken. Daarnaast heeft de lak ook meer tijd om uit te vloeien.

Voorbereiding

Als je de mogelijkheid hebt om een afzuiging aan te zetten of een raam open te zetten dan raden we aan om dit te doen. Dit zorgt namelijk voor ventilatie in de ruimte, waardoor de waterdamp, die vrijkomt van het lakken met Skylt Original, afgevoerd kan worden. De kamertemperatuur is vaak wel goed, maar dient tussen de 16-21 graden Celsius te zijn. Warmte heeft een grote invloed op het drogen van Skylt Original. Als je vloerverwarming hebt zorg er dan voor dat je het water in dit systeem ongeveer 2 dagen van tevoren terug draait naar 20 graden. De vloerverwarming kan tijdens het lakken wel aan blijven staan, maar niet te warm.

Mengverhouding Skylt Original

Zorg ervoor dat je het A-component goed schudt. Na het schudden kan de verharder erbij worden toegevoegd. Zorg ervoor dat je na het toevoegen van de verharder de samenstelling goed schudt. Om het beste resultaat te behalen is de juiste mengverhouding van belang. Voor Skylt Original is dat ongeveer 1 op 30. De verharder is daarom te koop in twee varianten, namelijk in een 30 ml variant (voor de 1 liter Skylt Original) en een 120 ml variant (voor de 4 liter Skylt Original). De verharder is alleen bedoeld voor Skylt Original en niet voor de Skylt Titanium.

Let op! De potlife van Skylt Original, de tijd dat de lak te gebruiken is na het mengen met de verharder is ca 2 á 3 uur. Maak dus niet direct de lak aan voor alle 3 de lagen, maar doe dit per laag opnieuw.

Lakken met Skylt Original

Het is nu tijd om te beginnen met lakken. Voor het beste resultaat moet je beginnen bij de rand van de vloer. Breng hier de eerste laag Skylt Original met een kwast. Met een kwast ga je namelijk preciezer te werk en dat is altijd fijn bij de randen. Als je dit hebt gedaan kun je verder gaan met de roller. Zorg dat je nat blijft werken. Wij bedoelen hiermee dat je je aansluitingen in een volledige natte lak laag maakt. Hierdoor kun je de Skylt Original egaal doorrollen en worden aanzetten en kleurverschillen voorkomen.

Maar hoe weet je nu of je voldoende Skylt Original gebruikt? Hier kom je achter door goed naar de roller te luisteren. Bij een goede hoeveelheid Skylt Original hoor je de verfroller nagenoeg niet. Bij te weinig lak klinkt het rollen met de verfroller schraal.

Tips

Verschillende lagen

Met de Skylt Original werk je in verschillende lagen. Gebruik je alleen Skylt Original? Dan dient de vloer afgelakt te worden in 3 lagen. Maak je gebruik van de Skylt grondlak of de Skylt overlakbare olie? Dan zijn twee lagen Skylt Original voldoende voor de afwerking van je vloer. Skylt Original is overlakbaar na circa 3-4 uur. Voordat je begint met de volgende laag is het wel van belang dat de voorgaande laklaag voldoende droog is. Door de droogtijd kun je 2 laklagen op dezelfde dag doen en op de volgende dag de laatste laag.

Verbruik van Skylt Original

Tijdens het aanbrengen van de eerste laag verbruik je het meeste Skylt Original. Dit komt doordat het hout een gedeelte van de lak opneemt. Na het aanbrengen van de 1e laag, wordt het verbruik lager per laag. Gemiddeld gezien is het rendement van Skylt Original 10 m² per liter lak.

Te combineren met

Skylt Original is een lak die dient als grondlak en aflak. Hierdoor ben je met 1 product klaar. Ondanks dit heb je meerdere opties. Skylt heeft namelijk ook nog andere producten ontwikkeld die als 1e laag kunnen dienen. Zo heb je de Skylt grondlak en de Skylt overlakbare olie. Met de Skylt grondlak breng je gemakkelijk en snel aanzetvrij de eerste laag toe. Dankzij de overlakbare olie geniet je van het uiterlijk van een met een olie afgewerkte vloer en de voordelen van een lak afgewerkte vloer. Als je 1 van deze 2 producten gebruikt, hoef je voor de afwerking van je vloer maar 2 in plaats van 3 lagen Skylt Original gebruiken.

Vanaf:  36,95
Vanaf:  24,95
 15,75

Onderhoud

Een gelakte vloer vraagt weinig onderhoud. De laklaag gaat gemiddeld 10 tot maximaal 14 jaar mee. Ondanks dat een gelakte vloer niet veel onderhoud nodig heeft, is het wel belangrijk om de vloer regelmatig schoon te maken. Dit doe je met de Skylt Conditioner. Hiermee reinig je gemakkelijk en streeploos je met Skylt Original afgewerkte vloer. Daarnaast laat deze conditioner geen zeepresten achter, waar vuil zich weer aan kan hechten.

Tips om je vloer schoon te houden