Bescherm je houten vloer met Osmo Hardwax Olie

Als je een mooie houten vloer hebt, wil je die natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Dit kan met lak, olie óf hardwax olie! Osmo Hardwax Olie combineert de beste eigenschappen van lak en olie. In deze blog vertellen we je hier alles over, lees je hoe je het gebruikt én onderhoudt!

Bekijk al onze Osmo Olie

Waarom Osmo Hardwax Olie aanbrengen?

Houten vloeren zijn ontzettend duurzaam. Ze gaan jarenlang mee en zijn eenvoudig op te knappen als ze er niet meer als nieuw uitzien. Maar daar komt wel het één en ander aan onderhoud bij kijken. Zo wil je je houten vloer áltijd beschermen met een laag lak, olie of hardwax. Osmo Hardwax Olie is vuil- én vochtafstotend, daarnaast zorgt het voor een slijtvaste laag op het hout en maakt het de vloer eenvoudig schoon te maken én te onderhouden.

Osmo Hardwax Olie is geschikt voor zo goed als alle houten vloeren. Voor tropische houtsoorten, zoals Kambala of Iroko, adviseren we Osmo Blank Was in plaats van Hardwax Olie.

Het verschil tussen lak, vloerolie en hardwax

Meestal spreken we van Hardwax of Hardwax Olie. Maar wat is precies het verschil tussen lak, gewone vloerolie en hardwax? Ten eerste beschermt lak het hout van buitenaf en trekt niet in het hout. Hierdoor is de vloer optimaal beschermd, maar ziet het hout er iets minder natuurlijk uit. Daarnaast kunnen krassen in de lak ontstaan en is dit lastig plaatselijk bij te werken.

Olie trekt daarentegen ín het hout. Hierdoor wordt het hout van binnenuit beschermd en behoud het de natuurlijke uitstraling. Het nadeel van reguliere vloerolie is alleen dat er geen water- en vuilafstotende laag óp het vloer ontstaat. Hier staat overigen wel tegenover dat een vlek makkelijker plaatselijk bijgewerkt is dan een kras in lak.

Met Osmo Hardwax Olie profiteer je van de voordelen van zowel lak als olie. Hardwax beschermt het hout namelijk deels van binnenuit en laat een mooie water- en vuilafstotende laag achter op het hout. Zo is de vloer beter beschermd tegen slijtage, vuil en vloeistoffen maar ook prima plaatselijk bij te werken.

Osmo Hardwax Olie kopen

In onze webshop bieden we verschillende type Osmo Hardwax Olie aan. Met hardwax kun je namelijk ook je vloer een bepaalde uitstraling geven. Door een ruime keuze aan te bieden, creëer jij altijd de look die jij zoekt. Bekijk ons aanbod en bestel de Osmo Hardwax Olie eenvoudig online. Bestel je op werkdagen voor 15:30 uur? Dan versturen we de hardwax dezelfde dag nog! Dit geldt ook voor alle andere Osmo Olie in onze webshop.

Osmo Hardwax olie aanbrengen

Voordat je Osmo Hardwax Olie gaat aanbrengen is het belangrijk dat je de productinformatie goed doorleest. Bij ieder product voegen we deze toe. Je kunt het bekijken op de productpagina’s. Om je alvast een beeld te geven delen we in grote lijnen alvast hoe je Osmo Hardwax Olie het best kunt aanbrengen:

Je houten vloer onderhouden

Is het aanbrengen van de Osmo Hardwax Olie goed gelukt? Dan wil je natuurlijk dat deze beschermlaag zo lang mogelijk mooi blijft. Dit doe je door ten eerste de vloer zoveel mogelijk vuilvrij te houden. Vuil zorgt namelijk voor beschadigingen in de toplaag. Dit betekent dat je, afhankelijk van de gebruiksintensiteit, regelmatig moet stofzuigen.

Naast stofzuigen, is het goed om de geoliede houten vloer af en toe te dweilen. Ook dit is afhankelijk van je gebruiksintensiteit. Wordt de vloer veel gebruikt? Dan raden we aan toch wel wekelijks te dweilen. Valt het wel mee? Dan volstaat eens per twee á drie weken ook. Je gebruikt hiervoor een swepmop en Osmo Wisch-Fix. Naast schoonmaken, zorgt Osmo Wisch-Fix ook voor goed gehydrateerd hout, wat langer mooi blijft.

Onderhoudsbeurt

Naast je houten vloer dweilen met Osmo Wisch-Fix, ontkom je er niet aan eens in de zoveel tijd je vloer opnieuw in de Osmo olie te zetten. Is de beschermlaag volledig doorgesleten? Dan moet de vloer opnieuw geschuurd en in de Osmo Hardwax Olie gezet worden. Ben je er op tijd bij? Dan is dit niet nodig. In dat geval maak je de vloer goed schoon met Osmo Intensiefreiniger en breng je een laag Osmo Onderhoudswas aan.

Osmo Topolie

Wil je je andere houten oppervlakken met Osmo Olie beschermen? Kies dan voor Osmo Topolie. Deze olie is ideaal voor houten meubels en aanrechten. Het is bestand tegen allerlei verschillende vlekken en schoonmaakmiddelen én behoudt de mooie natuurlijke uitstraling van het hout.

Bestel Osmo Topolie

Meer weten?

Kun je wel wat advies gebruiken om jouw houten vloer optimaal te onderhouden met Osmo Olie of andere producten? Neem gerust contact met ons op. Dankzij onze ervaring en ruime productkennis hebben we over het algemeen een antwoord op al jouw vragen.

Neem contact op