Rigostep STEP Parketlak 1K #6640 Ultramat

Vanaf:  31,95

Rigostep Step Parketlak Ultramat #6640 is 1-componenten lak die erg gemakkelijk te verwerken is en zeer geschikt is voor het lakken van parket en houten vloeren. 

Koop dit product en verdien tot wel 256 Spaarpunten.

Hoewel vloeren lakken echt een vak is, willen wij het ook weer niet moelijker maken dan het is. Daarom ontwikkelden we de STEP Parketlakken voor de parketteur. Bovendien zijn met STEP afgewerkte vloeren verrassend eenvoudig in onderhoud.

Voordelen van de Step parketlak 1K #6640 Ultramat zijn:

  • Ultramatte Parketlak voor dagelijks gebruik.
  • Te combineren met een naturelle of juist een warme grondlak.
  • Eenvoudig in onderhoud: dweilen met de STEP Milde Reiniger volstaat.
  • Geschikt voor vloerverwarming.

Check de lak- en droogomstandigheden ruim voordat met lakken begonnen wordt. Dit geeft tijd en gelegenheid om maatregelen te nemen. Registreer de chargenummers van de gebruikte producten (6-cijferig nummer op de verpakking). Maak op onbekende ondergronden altijd eerst een proefvlak. Lak voor gebruik tijdig op kamertemperatuur brengen. De ondergrond dient schoon, droog en vrij van was, vet en stof te zijn. Hout dient egaal geschuurd te zijn. Na de laatste schuurgang zorgvuldig stofvrij maken en direct de eerste laag aanbrengen. Binnenvallend zonlicht zo nodig temperen. Zorg tijdens het drogen steeds voor voldoende ventilatie.

Onbehandeld hout of renovatie:

Kaal geschuurde ondergrond keuze uit de volgende opbouw mogelijkheden:
• Eerste laag STEP Parket Grondlak naar keuze en 2 lagen STEP Parketlak 1K #6640 Ultramat.
• 3 lagen STEP Parketlak 1K #6640 Ultramat.
Voor het aanbrengen van de laatste laklaag het oppervlak tussenschuren met P120.

Op bestaande laklaag: 1 à 2 lagen STEP Parketlak 1K #6640 Ultramat. Ondergrond eerst reinigen met STRIP en tussenschuren met P120. Altijd vooraf de hechting controleren.
NB. Op een moeilijke of onbekende ondergrond zal een 2-componenten lak doorgaans een betere hechting opleveren.

Applicatie:
De lak kort en krachtig doorschudden, daarna uitgieten door een zeef in een lakbak. Verdeel de lak gelijkmatig in banen of vakken. Overlappingen goed nat in nat doorrollen. Verschillen in laagdikte vermijden. Het is belangrijk de lak vol op te zetten. Dit creëert een betere benatting en betere vloei. Daarmee voorkomt men aanzetten. Gebruik een microvezel lakroller met een vachtdikte van 9-11 mm, en voor de kanten of kleine onderdelen, een volle, langharige kwast. Gebruik alleen roestvast stalen of kunststof gereedschap.
Overige
• Voorkom ijzerdeeltjes in het hout. Deze zullen bij eiken zwart verkleuren. Gebruik bij het vermoeden van ijzerdeeltjes als eerste laklaag STEP Parket Grondlak Warm of Naturel in combinatie met het additief Seal-ADD.
Let op, het eikenhout kan hierdoor iets donkerder opkleuren.
• Geen weekmakerhoudende materialen in contact laten komen met de laklaag, dit kan verkleuring veroorzaken.
• Het gebruik van watergedragen lakken kan bij kambala en afzelia e.d. verstoring van de lak in de nerven opleveren.
Kambala Primer vermindert de kans op deze verstoring, maar kan dit niet 100% gegarandeerd voorkomen. Een 100% watervrij systeem sluit dit wel uit. Overweeg het gebruik van ROYL-olie.

Verpakking: 1 en 4 liter
Verbruik:
Afhankelijk van de ondergrond en laag in het systeem.
1e laag ca 8m²/L = ca 125gr/ m².
2e laag ca 10m²/L = ca 100gr/ m².
3e laag ca 12m²/L = ca 80gr/ m².

Stofdroog: na 1 uur
Overlakbaar : na 2 á 3 uren

Belastbaarheid:
Licht belastbaar na 12 uur.
Volledige doorharding na 3 dagen bij 20°C en 65% RLV. Draag zorg voor voldoende ventilatie.
Afdekken/afplakken vóór volledige uitharding kan schade aan de afwerklaag veroorzaken

pdf_iconTIB STEP Parketlak 1K #6640 Ultramat

Jouw Vloeren specialist

Als échte vloerspecialisten met jarenlange ervaring hebben wij alle kennis in huis om jou precies te kunnen vertellen welke producten je nodig hebt in welke situatie.

Vraag het aan Merwin!

Ik help je graag aan de juiste producten voor jouw project!

vragen over houtvanuwvloer

Veelgestelde vragen:

Voor bestellingen met een waarde van € 35,- en hoger is de bezorging helemaal gratis. Bestel je voor minder dan € 35,-, dan betaal je € 7,50 om je producten bij te thuis te laten bezorgen.

Alle bestellingen die van maandag tot en met vrijdag voor 14.30 uur bij ons binnenkomen, worden dezelfde dag nog verzonden. Dat betekent vaak dat je de volgende dag met je producten aan de slag kunt! Op de dag van levering ontvang je een e-mail met het tijdsblok van je bezorging.

Jazeker! Je kunt alle bestelde producten binnen 14 dagen na bestelling aan ons retourneren. Gebruik hiervoor het retourformulier en stuur het complete product aan ons terug in de ongeopende verpakking. Zodra je retour door ons verwerkt is, krijg je het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort op de rekening waarmee je betaald hebt.

Ervaringen van anderen...

Ervaringen van anderen...