Ben je op zoek naar een manier om de natuurlijke uitstraling van je vloer te behouden, terwijl die goed beschermd is? Maak dan gebruik van vloer olie. Vloer olie wordt veel gebruikt om houten vloeren en parketvloeren te beschermen. Maar wat is het precies? Wat zijn de voor- en nadelen? En hoe moet je eigenlijk een houten vloer oliën?

Vanaf:  52,95

Wat is vloer olie?

Vloer olie is ontwikkeld om houten of parketvloeren van binnenuit te beschermen tegen stof, vuil, vlekken en slijtage. In tegenstelling tot andere beschermende methodes, wordt de olie opgenomen door de poriën van het hout van de vloer. De olie komt dus niet bovenop de vloer te liggen. Hierdoor blijft de houtstructuur voelbaar en behoudt het de mooie natuurlijke uitstraling.

De voor- en nadelen

Er zijn verschillende soorten manieren om je houten of parketvloer te beschermen, denk bijvoorbeeld aan hardwaxolie, boenwas en lak. Net als deze beschermende methodes heeft vloerolie ook zijn voor- en nadelen.

Voordelen olie

Al eerder hadden we het erover dat vloerolie wordt opgenomen door de poriën van het hout. Door deze eigenschap zijn er verschillende voordelen aan olie voor je vloer verbonden.

De voordelen van vloer olie:

Nadelen olie

Ondanks de goede eigenschappen van vloer olie zijn er ook enkele nadelen aan verbonden.

Vloer olie aanbrengen

Een voordeel van een houten vloer oliën is dat je dit redelijk gemakkelijk zelf kunt doen. Voor de meeste vloer oliën gelden namelijk dezelfde stappen. Ondanks dat is het wel verstandig om vooraf de beschrijving van het product goed door te lezen, want het kan nog wel eens verschillen per vloer olie. De olie breng je over het algemeen aan op je vloer in deze vier stappen:

Tips houten vloer oliën

Om er voor te zorgen dat alles goed verloopt tijdens het oliën van je vloer, geven we je een paar tips.

Het verschil tussen vloer olie en hardwax olie

Hardwax olie is een combinatie van wax en olie. Net als bij normale vloer olie trekt hardwax olie in het hout, maar door de combinatie met wax komt het er ook op te liggen. Hierdoor ontstaat er een klein beschermlaagje op het hout. Dit is vaak een glanzende beschermlaag. Hierdoor valt de uitstraling van het hout minder op. Tegenwoordig kun je hardwaxolie ook in een mat en zijdemat variant krijgen. Het grootste verschil tussen vloer olie en hardwaxolie is dus de uitstraling. Meer weten over hardwaxolie? Lees dan onze blog over hardwaxolie.

Lees onze blog over hardwaxolie

Onze producten

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten vloer oliën. Elke olie met zijn eigen kenmerken en karakteristieken. De ene vloer olie is makkelijker te verwerken, de ander heeft een hoger rendement, ga zo maar door. Maar al deze oliën hebben sowieso 1 ding gemeen en dat is dat ze stuk voor stuk van topkwaliteit zijn. Kies je dus voor een product uit ons assortiment? Dan maak je de beste keuze voor je vloer.

Onze merken:

We snappen dat de zoektocht naar het juiste product een ingewikkeld proces kan zijn. Daarom kun je altijd contact met ons opnemen voor vrijblijvend advies.

Neem contact op voor vrijblijvend advies