Royl Oil 1K #4550 Clear

(2 klantbeoordelingen)

Vanaf:  32,95

Royl Oil 1K #4550 Clear is een duurzame beschermde olie voor houten oppervlaktes binnenshuis daarnaast is Royl Oil 1K is volledig natuurlijk en oplosmiddelvrij.

Koop dit product en verdien tot wel 262 Spaarpunten.

De meester oliemakers van RIGO Verffabriek maken al bijna 40 jaar de ROYL vloeroliën van 100% plantaardige olie en zo sterk dat één behandeling volstaat. De olie dringt diep ín de poriën van het hout en beschermt daardoor het hout langdurig van binnenuit tegen water en vuil. Royl Oil 1K #4550 Clear is een duurzame beschermde olie voor houten oppervlaktes binnenshuis.

Royl Oil 1K is:

 • Volledig Ecologisch product. Past in duurzaam en circulair bouwen.
 • Heeft mooi matte natuurlijke uitstraling.
 • 100% Plantaardig. 100% oplosmiddelvrij.
 • Vloer na 24 uur belastbaar, na 1 week vochtbestendig.
 • Beschikbaar in 24 standaard kleuren.
 • Kleuren onderling vermengbaar.
 • A+ Indoor Air Quality Certified.
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Voorheen Aquamarijn Corcol

Stap 1:
Hout dient egaal geschuurd te zijn (laatste schuurgang met mono schijf machine: korrel 120 multi schijfmachine: korrel 80) en verder uiteraard schoon, droog en vrij van was, vet en houtstof.
Stap 2:
Royl Oil 1K (normaal en sterk zuigend hout) tot zéér dun (weinig zuigend hout) over de vloer verdelen met een pad met padhouder, oliespons, kwast, olie roller of spaan. Let op voldoende verbruik. Het gaat er niet alleen om een fraai uiterlijk te verkrijgen, maar ook een goede bescherming.
Stap 3:
Olie ca. 20 minuten laten intrekken, maar dat mag ook een uur of twee uur zijn. Omdat de Royl basisproducten geen oplosmiddelen bevatten, ontstaan er geen concentratieverschillen, waardoor rustig kan worden gewerkt, zonder risico van aanzetten of overlappingen. Je hoeft dus geen haast te maken en een oppervlak hoeft ook niet in gedeeltes te worden behandeld.
Stap 4:
Droogvallende plaatsen (matte plekken) tussentijds bij oliën. Vóór het inwrijven moet de hele vloer nog lichtjes glanzen. Door aldus te werken, wordt het oppervlak zowel mooi egaal van kleur als goed beschermd.
Stap 5:
Daarna de olie in de vloer werken met een boenmachine met daaronder een beige pad. Door bij het inwrijven een schurende pad te gebruiken, wordt het hout zonder extra moeite tevens verdicht en gladder. Wrijf in een rustig tempo.
Stap 6: Tot slot de vloer altijd zorgvuldig en volledig droogwrijven. Gebruik daarvoor een dikke witte pad met daaronder goed absorberende pluisvrije doek. Wrijf in een rustig tempo en vervang verzadigde doeken tijdig door schone.

Gebruiksaanwijzing handmatig Royl Oil 1K
Stap 1 t/m 4 zijn gelijk
Stap 5:
Daarna de olie in de vloer werken met een padhouder met daaronder een pad. Door bij het inwrijven een schurende pad te gebruiken, wordt het hout zonder extra moeite tevens verdicht en gladder. Wrijf in een rustig tempo.
Stap 6:
Tot slot de vloer altijd zorgvuldig en volledig droogwrijven. Gebruik daarvoor een dikke pad met daaronder goed absorberende pluisvrije doek. Wrijf in een rustig tempo en vervang verzadigde doeken tijdig door schone.

Let op: gebruikte pads en doeken direct in water wegzetten, dit in verband met de kans op zelfontbranding.

Verpakking 1 en 5 liter
Beloopbaar na: 6-12 uur
Uithardingstijd: ca. 24 uur
Verbruik: 30-40m2/liter

pdf_iconRigoStep Royl Bio oil

2 beoordelingen voor Royl Oil 1K #4550 Clear

5,0 Waardering
1-2 van 2 beoordelingen
 1. Onze keuze was de Clear Olie, die makkelijk op te brengen is, en zonder slechte toevoegingen. Daarnaast is de geur heerlijk.

 2. Vanmorgen aangebracht op grenen vloer.Hout structuur springt er uit. Is inmiddels al stofdroog. Leuke bijkomstigheid is dat t lekker ruikt.

Beoordeling toevoegen
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen Login

Jouw Vloeren specialist

Als échte vloerspecialisten met jarenlange ervaring hebben wij alle kennis in huis om jou precies te kunnen vertellen welke producten je nodig hebt in welke situatie.

Vraag het aan Merwin!

Ik help je graag aan de juiste producten voor jouw project!

vragen over houtvanuwvloer

Veelgestelde vragen:

Voor bestellingen met een waarde van € 35,- en hoger is de bezorging helemaal gratis. Bestel je voor minder dan € 35,-, dan betaal je € 7,50 om je producten bij te thuis te laten bezorgen.

Alle bestellingen die van maandag tot en met vrijdag voor 14.30 uur bij ons binnenkomen, worden dezelfde dag nog verzonden. Dat betekent vaak dat je de volgende dag met je producten aan de slag kunt! Op de dag van levering ontvang je een e-mail met het tijdsblok van je bezorging.

Jazeker! Je kunt alle bestelde producten binnen 14 dagen na bestelling aan ons retourneren. Gebruik hiervoor het retourformulier en stuur het complete product aan ons terug in de ongeopende verpakking. Zodra je retour door ons verwerkt is, krijg je het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort op de rekening waarmee je betaald hebt.

Ervaringen van anderen...

Ervaringen van anderen...