Rubio Monocoat Oil Plus Pure

(6 klantbeoordelingen)

Vanaf:  6,95

Rubio Monocoat Oil Plus 1 of 2 componenten Pure beschermt, kleurt en verfraait uw hout in één enkele laag.

 • duurzame bescherming en kleuring van het hout
 • één enkele laag volstaat
 • 100% natuurlijke ingrediënten, 0% VOC
 • eenvoudig in gebruik en onderhoud
 • geen overlappingen mogelijk
 • Kan op alle houtsoorten gebruikt worden
 • Ruim kleurenpalet: 40 standaardkleuren

Koop dit product en verdien tot wel 674 Spaarpunten.

Rubio Monocoat Oil Plus Pure is de transparante of naturel olie van Monocoat die de kleur van het hout verdiept. De warme kleur op eiken is kenmerkend en de tekening in het hout wordt benadrukt. Dit past goed bij klassieke en landelijke woonstijlen.

Rubio Monocoat Oil Plus Pure is een VOC-vrije hardwaxolie van de nieuwste generatie die je hout kleurt en beschermt in één laag door een reactie aan te gaan met de cellulose in het hout.

Het is perfect geschikt voor:

 • drukbelopen zones
 • alle houten oppervlakken binnenshuis
 • meubels
 • werkbladen
 • tafelbladen
 • trappen
 • muren
 • vloeren

Bijna alle houtsoorten en houttypes (massief hout, mulitplank, duoplank, lamelparket, fineer, MDF, enz.). De combinatie van de olie (A) en de accelerator (B) garandeert een snelle uitharding voor optimale bescherming.

Verbruik:
20 ml = tester
100 ml = 2 tot 5 m²
350 ml = 10 tot 15 m²
500 ml = 15 tot 25 m²
1 liter = 30 tot 45 m²
1,3 liter = 30 tot 45 m²

Droogtijd:
Rubio Monocoat Oil Plus: 24-36 uur (vol belastbaar na ca. 3 weken)
Rubio Monocoat Oil Plus 2C: 24-36 uur (vol belastbaar na ca. 5 dagen)

Rubio Monocoat Oil Plus Pure 2C kan ook worden toegepast als renovatie- of onderhoudsolie op met Rubio Monocoat geoliede oppervlakken.

Let op: gebruikte pads en doeken direct in water wegzetten, dit in verband met de kans op zelfontbranding.

TAP 1. Schuur het oppervlak krasvrij. Eindig met korrel 100-120.
STAP 2. Stofzuig grondig en verwijder stofresten met Rubio Monocoat Cleaner. Wacht tot het oppervlak volledig droog is (raadpleeg voor gebruik de technische fiche van Rubio Monocoat Cleaner).
STAP 3. Roer de A-component tot een homogeen mengsel is verkregen. Meng de twee componenten zorgvuldig (1 à 2 minuten) met een verhouding van ca. 3 eenheden A tot 1 eenheid B.
STAP 4. Werk in zones van 5-10 m². Begin elke zone door de randen te behandelen met een witte of beige Rubio Monocoat Hand pad. Breng vervolgens om de 0,5 meter een kleine hoeveelheid Rubio Monocoat Oil Plus 2C aan met een kwast of oliespons. Spreid uit in de richting van het hout met een boenmachine met een beige of rode 16 inch Floorpad.
STAP 5. Verwijder alle overtollige olie grondig met een doek of een boenmachine met een witte Floorpad 16 inch. Het oppervlak mag niet plakkerig aanvoelen!
STAP 6. Nadat u alle zones hebt afgewerkt, ga er opnieuw over met een nieuwe witte Floorpad. Het oppervlak moet nu bijna droog aanvoelen.

STAP 1. Schuur het oppervlak krasvrij. Eindig met korrel 100 – 120, afhankelijk van de gebruikte schuurmethode.
STAP 2. Stofzuig grondig en verwijder stofresten met Rubio Monocoat Cleaner.
Wacht tot het oppervlak volledig droog is (raadpleeg voor gebruik de technische fiche van Rubio Monocoat Cleaner.
STAP 3. Roer de A-component tot een homogeen mengsel is verkregen. Meng de twee componenten zorgvuldig (1 à 2 minuten) met een verhouding van ca. 3 eenheden A tot 1 eenheid B.
STAP 4. Verdeel een kleine hoeveelheid Rubio Monocoat Oil Plus 2C met een beige/rode Rubio Monocoat Hand pad .
STAP 5. Enkele minuten laten inwerken. Veeg alle overtollige olie weg met een doek of een kleine witte pad. Werk af met een doek binnen max. 30 minuten. Het oppervlak mag niet plakkerig
aanvoelen!

Indien het met Rubio Monocoat Oil Plus behandelde oppervlak veel slijtage vertoont, of een kleurreparatie nodig heeft, raden we een onderhoud aan met Rubio Monocoat Oil Plus 2C of Rubio Monocoat Universal Maintenance Oil 2 Mix in de originele kleur.
STAP 1. Gebruik Rubio Monocoat Deep Cleaner om het houten oppervlak intensief te reinigen. Mochten er nog vlekken zijn, herhaal dan het reinigingsproces of gebruik een van onze vlekkenverwijderaars (Rubio Monocoat Grease Remover, Rubio Monocoat Limespot Remover of Rubio Monocoat Tannin Remover). Raadpleeg voor gebruik de technische fiche. *Indien het houten oppervlak te veel beschadigd of versleten is, dient u het oppervlak eerst te polijsten met dezelfde korrel als waarmee u uw houten oppervlak aanvankelijk heeft afgewerkt. Raadpleeg indien nodig uw professional.
STAP 2. Verwijder het opgeloste vuil met een vochtige doek of dweil en schoon water en laat het oppervlak goed drogen (+/- 30 minuten bij een temperatuur van 20 ° C en in een goed geventileerde ruimte).
STAP 3. Roer de A-component tot een homogeen mengsel is verkregen. Meng de twee componenten zorgvuldig (1 à 2 minuten) met een verhouding van ca. 3 eenheden A tot 1 eenheid B.
STAP 4. Verdeel een kleine hoeveelheid Rubio Monocoat Oil Plus 2C of Rubio Monocoat Universal Maintenance Oil 2 Mix met een beige/rode Handpad (u kunt de Handpad ook gebruiken voor kleinere voorwerpen en hoeken).
STAP 5. Enkele minuten laten inwerken. Veeg alle overtollige olie weg met een doek. Werk af met een doek binnen max. 30 minuten. Het oppervlak mag niet plakkerig aanvoelen!

Het product mag IN GEEN ENKEL GEVAL worden verdund!
· Het product goed roeren alvorens aan te brengen.
· Bij gebruik van meerdere verpakkingen op één oppervlak is het aangeraden deze te mengen voor een egaal resultaat.
· Neem contact op met uw distributeur als u het A-component zonder het B-component (accelerator) wilt gebruiken.
· Na het aanbrengen kan het oppervlak een beetje glanzend lijken. Dit verdwijnt na 2-3 keer reinigen met Rubio Monocoat Universal Soap of Rubio Monocoat Surface Care.
· Indien u een intensere kleur wenst, gebruik dan Rubio Monocoat WoodPrep in plaats van Rubio Monocoat Cleaner. Raadpleeg de technische fiche van Rubio Monocoat WoodPrep voor meer info.
· Gebruik voor vette houtsoorten (bijv. teak, iroko, kambala, wengé, eucalyptus, merbau, afzelia, afrormosia, enz.) Rubio Monocoat Deep Cleaner in plaats van Rubio Monocoat Cleaner. Raadpleeg de technische fiche van Rubio Monocoat Deep Cleaner voor meer info.
· Hoe gladder het oppervlak, hoe minder olie en pigmenten in het hout zullen doordringen, wat resulteert in een minder gekleurd oppervlak.

Verpakking:
Component A – 20 ml, 100 ml, 275 ml, 1 ltr en 2.75 ltr
Component AB – 350 ml, 1.3 ltr en 3.5 ltr
Verbruik:
Pure – 40 – 60 m²/ltr
Colors – 30 – 50 m²/ltr

Productblad
pdf_iconrubio-monocoat-oil-plus-2c-pdf
Onderhoudsadvies
pdf_iconMonocoat onderhoudsadvies

6 beoordelingen voor Rubio Monocoat Oil Plus Pure

1-5 van 6 beoordelingen
 1. T product is goed; al eerder gebruikt. Maar ik kreeg de dop vd verhardener er NIET af. Heb m eraf moeten snijden en daardoor toch, ik schat, 10 ml er niet uit kunnen krijgen. Lijkt me een probleem voor de fabrikant, niet voor jullie

 2. werkt perfect, gebruiksaanwijzing mag duidelijker

 3. De monocoat bestaat uit een component A en B, verkoop het als set. Nu 2 keer moeten bestellen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Annuleer

Jouw Vloeren specialist

Als échte vloerspecialisten met jarenlange ervaring hebben wij alle kennis in huis om jou precies te kunnen vertellen welke producten je nodig hebt in welke situatie.

Vraag het aan Merwin!

Ik help je graag aan de juiste producten voor jouw project!

vragen over houtvanuwvloer

Veelgestelde vragen:

Voor bestellingen met een waarde van € 35,- en hoger is de bezorging helemaal gratis. Bestel je voor minder dan € 35,-, dan betaal je € 6,95 om je producten bij te thuis te laten bezorgen.

Alle bestellingen die van maandag tot en met vrijdag voor 14.30 uur bij ons binnenkomen, worden dezelfde dag nog verzonden. Dat betekent vaak dat je de volgende dag met je producten aan de slag kunt! Op de dag van levering ontvang je een e-mail met het tijdsblok van je bezorging.

Jazeker! Je kunt alle bestelde producten binnen 14 dagen na bestelling aan ons retourneren. Gebruik hiervoor het retourformulier en stuur het complete product aan ons terug in de ongeopende verpakking. Zodra je retour door ons verwerkt is, krijg je het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort op de rekening waarmee je betaald hebt.

Ervaringen van anderen...

Ervaringen van anderen...