ROYL

Houten vloeren zijn prachtig en gaan ook nog eens enorm lang mee (tot wel 40 jaar). Maar de kunst is om deze vloeren mooi te houden. Dit is gemakkelijk te doen met onze duurzame vloerbescherming producten van Royl.

Met deze duurzame producten kan bijna iedereen zijn of haar houten vloer onderhouden. De producten van Royl zijn namelijk makkelijk te gebruiken en je hoeft hier geen speciale kennis voor te hebben.

Wat is Royl?

Royl is een zeer bekend merk als het gaat om het onderhoud van houten vloeren. Royl olie wordt gemaakt door echte specialisten, namelijk door de mensen van RIGO Verffabriek.

Al bijna 40 jaar lang helpen deze oliemakers ons om het beste uit onze houten vloeren te halen. Dit merk je dan ook echt, want de vloerbescherming producten van Royl worden gekenmerkt door vele goede eigenschappen.

Assortiment

Bij Houtvanuwvloer.nl willen we het beste voor jouw vloer. Daarom bieden wij een breed scala aan van Royl producten. De producten van Royl zijn namelijk beter bestand tegen water, alcohol en vlekken dan andere producten.

Daarnaast heeft Royl alles in huis voor je vloer. Gaat het om het reinigen van je vloer? Kies dan voor de Royl vloerzeep. Of ben je op zoek naar een onderhoudsolie? Kies dan voor een passende Royl onderhoudsolie. Zo heeft Royl voor iedere klus het juiste product.

bekijk assortiment
 16,95
Vanaf:  14,95
Vanaf:  10,95
 31,95
 31,95
 15,95

Royl beschermolie

Royl Oil 1K en Royl Oil 2K zijn de beschermoliën van Royl. Deze oliën worden goed opgenomen door de poriën van je houten vloer. Hierdoor is je vloer langdurig van binnenuit beschermd tegen vocht, slijtage en vlekken. Deze plantaardige oliën zijn zeer makkelijk in gebruik. Deze producten bevatten namelijk geen oplosmiddelen. Hierdoor ontstaan er geen concentratieverschillen waardoor je rustig te werk kan gaan.

In het eindresultaat zie je de aanzetplekken en de overlappingen daarom ook niet meer terug. Hierdoor hoef je niet in gedeelten te werken. Deze twee Royl oliën zijn beide te vermengen met kleurpigmenten, en daarnaast is de Royl Oil 2K te verkrijgen in meerdere varianten.

Royl Oil 1K

Royl Oil 1K is al bijna 40 jaar een veel gebruikte olie voor het onderhouden van vloeren. Deze olie heette voorheen ook wel Aquamarijn Corcol en Royl BIO. Deze olie is een unieke combinatie van natuurlijke oliën. Hierdoor is deze olie 100% natuurlijk, oplosmiddelvrij en watervrij. Dankzij deze eigenschappen is deze olie zeer elastisch waardoor het niet barst of bladdert.

royl-oil-2k-#4562-black

Royl Oil 2K

Royl Oil 2K is de snelst drogende olie in de markt en is zelfs al na 16 uur vochtbestendig. Royl Oil 2K is een oplosmiddelvrije, impregnerende twee componenten olie. Dankzij de special B-component heeft deze olie een snelle uitharding en bescherming. Hierdoor is die al na 12 tot 24 uur belastbaar. Te verkrijgen als Royl Oil 2K Clear, White en Black.

Meer weten over de specificaties en de verschillen van deze twee Royl oliën? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Royl onderhoudsolie

Je vloer eenmaal afgewerkt met een beschermolie van Royl? Dan ziet deze er waarschijnlijk prachtig uit. Deze uitstraling wil je natuurlijk behouden. Hiervoor heeft de RIGO verffabriek speciale oliën ontwikkelend, namelijk: de onderhoudsoliën van Royl. Deze natuurlijke oliën zijn zeer gemakkelijk in gebruik en laten zich daarom ook gemakkelijk handmatig verwerken. Met deze Royl oliën breng je aan je houten vloer een extra beschermlaag toe. Hiermee zorg je ervoor dat vloer weer bestand is tegen vocht, vlekken en slijtage.

Daarnaast kun je deze oliën ook gebruiken om bepaalde plekken in je vloer op te frissen of te herstellen. Hoe vaak je de Royl onderhoudsolie moet aanbrengen hangt af van het soort hout en de mate van gebruik. Wel raden we je aan om dit minstens 1 keer per jaar te doen.

Ook te verkrijgen in een witte variant.

Voor het toepassen van een Royl onderhoudsolie is het niet nodig om de vloer te schuren. Een schone vloer is namelijk voldoende. Onder een schone vloer verstaan wij een was-, vet- en houtstofvrije vloer. Dit doe je eenvoudig met de Royl intensieve reiniger.

 31,95
 31,95
Vanaf:  52,95
 66,95

Royl intensieve reiniger

Voordat je een onderhoudsolie over de vloer uitsmeert is het belangrijk dat deze vloer goed schoon is. Om dit makkelijker te maken heeft Royl hier een speciaal product voor gemaakt, namelijk de Royl intensieve reiniger. Deze reiniger is gemaakt op basis van oliezeep. Door deze samenstelling wordt de houten vloer perfect voorbereid op een onderhoudsbeurt met Royl onderhoudsolie.

royl-intensief-reiniger-#9120-1-liter

Royl vloerzeep

Met Royl afgewerkte vloeren staan bekend om vele dingen, maar één van de belangrijkste is dat deze vloeren onderhoudsvriendelijk zijn. Het meeste werk is namelijk al gedaan door regelmatig de vloer te vegen of te stofzuigen. Maar het beste voor je vloer is om deze regelmatig te dweilen.

Wij raden aan om dit ongeveer 1 keer per maand te doen met onze Royl vloerzeep of met onze Royl milde reiniger. Maak bij het schoonmaken van je houten vloer geen gebruik van azijn of andere schoonmaakmiddelen. Doe je dit wel? Dan loop je het risico dat de vloer kan gaan verkleuren en dat wil je natuurlijk niet.

 15,95
Vanaf:  10,95

Milde reiniger

Royl kleurpigmenten

Als je vloer toch een onderhoudsbeurt nodig heeft, is het misschien wel interessant om te kijken naar de vele kleurpigmenten van Royl. Met deze kleurpigmenten geef jij je vloer een hele andere look.

De Royl kleurpigmenten zijn makkelijk te gebruiken. Je mengt ze namelijk met de desbetreffende olie en je kunt beginnen.

Royl Kleurkaart

Ben je benieuwd hoe jouw vloer eruit kan komen zien?
Neem dan een kijkje op onze Royl kleurkaart.

Lees meer

RIGO Verffabriek

De vloerbescherming producten van Royl worden geproduceerd door RIGO Verffabriek. RIGO Verffabriek is in 1938 opgericht in IJmuiden. Sindsdien is het uitgegroeid tot de Nederlandse specialist in verf, parketlak, oliën en wandafwerking.

RIGO Verffabriek staat voor meesterwerk en echtheid. Dit zie je ook terug in de producten uit de Royl-lijn, welke waardevolle duurzame producten tegen een eerlijke prijs zijn.

Houtvanuwvloer.nl

Al sinds 2006 houdt Houtvanuwvloer.nl zich bezig met de kwaliteit van de vloeren in Nederland. Dit doen we door alleen maar producten van topkwaliteit te leveren, zoals Royl. Daarnaast doen we dit door het geven van vrijblijvend specialistisch advies. Heb je dus een vraag over een product van ons? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. Dan gaan we samen op zoek naar de beste oplossing voor jou.

Neem contact op